Sururi Çorabatır’dan ‘turist sayısı’ açıklaması

Sururi Çorabatır’dan ‘turist sayısı’ açıklaması

TÜROFED Başkanı Sururi Çorabatır, bu yıl turist sayısında ‘ufak şaşmalar’ olacağını söyledi.


Akdeniz Turistik Otelcile ve İşletmeciler Birliğinin (AKTOB) aylık yemekli toplantısında bir konuşma yapan Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Sururi Çorabatır, dünyanın zor bir ekonomik süreçten geçtiği bu dönemde turizm gelirlerinin ekonomik ve stratejik anlamda çok önemli olduğunu belirtti.

"Ufak şaşmalar yaşandı"

Bu yılki turist hedefinin 42 milyon, turizm geliri hedefinin ise 35 milyar dolar olduğunu hatırlatan Sururi Çorabatır, “2022 yılına 2019 rakamları ile girmeyi hedeflerken Rusya- Ukrayna arasında çıkan çatışmalardan dolayı bu rakamlarda ufak şaşmalar yaşandı. İnşallah önümüzdeki süreçte Rusya ile Ukrayna arasındaki çatışmada biter, bulunduğumuz coğrafyaya ve insanlar huzura kavuşur." dedi.

Önümüzdeki süreçte pastadan pay almanın daha da zorlaşacağını ifade eden Sururi Çorabatır, dünyanın büyük bir turizm rekabetine sahne olacağını belirtti.

2019 yılın da 52 milyon ziyaretçi gelmişti

Kültür ve Turizm Bakanlığının açıkladığı verilere göre, 2019 yılında Türkiye’ye 45 milyonu yabancı, 6,7 milyonu da yurt dışında yaşayan vatandaş olmak üzere, toplamda 52 milyon civarında ziyaretçi gelmişti. Turizm sektörünün bu yılki hedefi, 2019’daki ziyaretçi sayısının 10 milyon altında.



Bu Haber 29.06.2022 - 09:06:41 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.