SHGM’den havayolu şirketlerine Zafer Bölgesel Havalimanı talimatı

SHGM’den havayolu şirketlerine Zafer Bölgesel Havalimanı talimatı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) beklenen ilgiyi görmemesi nedeniyle havayolu şirketlerine, Yap İşlet Devret (YİD) modeli ile yapılan Zafer Bölgesel Havalimanını kullanması yönünde talimat verdi.


Beklenen ilgiyi görmemesi ve sık sık kamuoyunda gündeme gelmesi sonrası havalimanının potansiyelini artırmak için Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü havayolu şirketlerine bir yazı göndererek uçuş operasyonlarını Zafer Bölgesel Havalimanından (LTBZ) yapmaları konusunda talimat verdi.

Bütün havayolu şirketlerine gönderilen yazıda, “SHGM sivil havacılık faaliyetlerini kamu yararına ekonomik ve sosyal gelişmelere uygun olarak düzenlenmesini ve gelişmesini sağlamak amacıyla politikalar uygulama ve takip etmekle yükümlüdür. Bölgesel havalimanlarını güçlendirme politikası çerçevesinde teknik imkanlar ve yolculara sunulan hizmetlerin niteliği dikkate alındığında bu havalimanlarına daha fazla sayıda uçuşun planlanması beklenmektedir. Bu sebeple havayolu işletmelerinin uçuş programlarını Zafer Havalimanını (LTBZ) kullanması yönünde revize etmesi ve uçuş sayılarını artırması gerektiği değerlendirilmektedir.” ifadeleri yer aldı.

AirportHaber’den edinilen bilgiye göre, yazılı talimatın dışında şirketler tek tek aranarak İran'dan Türkiye'ye gelen Gaziantep ve Isparta üzerinden yapılan uçuşların Zafer Bölgesel Havalimanı'ndan yapılması konusunda telkinde bulunuldu.



Bu Haber 23.02.2022 - 08:50:40 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.