Rus Büyükelçiden Rumlara tepki: Turistleri Türkiye’ye göndereceğiz

Rus Büyükelçiden Rumlara tepki: Turistleri Türkiye’ye göndereceğiz

Rusya'nın akredite Büyükelçisi Stanislav Osadchiy, Kıbrıs Rum kesiminin hava sahasını Rus uçaklarına kapatmasına ilişkin açıklama yaptı.


Rusya'nın akredite Büyükelçisi Stanislav Osadchiy, Kıbrıs Rum kesiminin AB tarafından alınan kararın ardından hava sahasını Rus uçaklarına kapatmasına kararına, Rus turistlerin yaz sezonunda Kıbrıs Rum kesimi yerine Türkiye'yi yöneleceğini söyleyerek tepki gösterdi.

Rum kesiminin hava sahasını Rusya’ya kapatmasının bir sonucu olduğunu vurgulayan Osadchiy, “Kıbrıs Rum kesimi, Rus turistlere nasıl ulaşacak? Onlar gelmeyecek. Nereye gidecekler? Türkiye'ye. Onlar paralarını orada harcayacak. Yaz sezonu geliyor. Siz Kıbrıs Rum kesimi hava sahasını Rus uçaklarına kapattınız ve kendi ayağınıza sıktınız.” ifadelerini kullandı.



Bu Haber 02.03.2022 - 09:15:29 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Salih Varlı 02.03.2022 - 02:15

    Farzedelim bu savaş kısa sürede biter, ki bitecek gibi gözükmüyor. Rus Rublesinin ve ekonomisinin çakılmasıyla, Rus turist Türkiye'ye nasıl gelecek? Türkiye'ye gelen Rus turistlerin ezici çoğunluğunu oluşturan orta halli Rus vatandaşlarının tasarrufları ve gelirleri eriyip gitti. Ambargolar altında pul olmuş para birimlerini yabancı paralarla değiştiremeyecekler, hele yurt dışına seyahat etmeleri maddi açıdan mümkün olmayacak. Geçinme derdinde olacaklar. Savaş yarın bitse de, toparlanmaları yıllar sürer. Rus turistler ve hele Ukraynalı turistler denklemden çıktı. Bunun gibi kötü günler için bir B planı yapılmaması, tam bir akıl tutulması.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.