Özel Sporcular Türkiye Voleybol Şampiyonası Bodrum'da başladı

Özel Sporcular Türkiye Voleybol Şampiyonası Bodrum'da başladı
Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu tarafından düzenlenen ve Bodrum Vosvos Derneği'nce organize edilen Türkiye Özel Sporcular Voleybol Şampiyonası Bodrum'da başladı.


Yarışma için, Türkiye'nin 48 ilinden 500 sporcu, 100 antrenör ve 40 federasyon yetkilisi Bodrum'a geldi. Yarışmalar 14 Nisan tarihinde sona erecek.

Şampiyonaya, Bodrum Belediyesi, Bodrum Kaymakamlığı, Bodrum Ticaret Odası, Bodrum Vosvos Derneği (BODVOSDER), Bodrum Holiday Resort & Spa ve Bodrum Hilton gibi kurumlar da sponsorluk desteği veriyor.



Şampiyona bugün belediye meydanında başlayan kortej yürüyüşüyle start aldı. Vosvos Derneği üyelerinin katılımıyla renkli bir başlangıç yapan şampiyona, daha sonra Gümbet dolgu alanındaki Vospark'ta düzenlenen kokteylle devam etti. Türkiye'nin 48 ilinden antrenör ve özel sporcuların katıldığı etkinliklere Muğla Valisi Hakan Güvençer, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın, İl Gençlik ve Spor Müdürü Bekir Çeker, Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özcan, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Akgün katıldı. Bodrum'da ve Muğla'da ilk kez düzenlenen şampiyonaya Özel Yahşi Uygulama ve Eğitim Merkezi öğrencileri de katılırken, okul eğitimcileri de etkinliklere destek verdi.
 
Özel eğitim gereksinimi duyan çocukların kurduğu voleybol takımlarıyla renklenen Gümbet dolgu alanındaki etkinlikler, Bodrum Belediyesi ve BODVOSDER tarafından organize edildi. Burada düzenlenen törende konuşan Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın, son yıllarda Türkiye'de engellilerin altın çağını yaşadığını söyledi. Aydın, "Devletle engelliler kucaklaşmıştır. Bugün buraya 500 çocuğun getirilmesi, geçen hafta bin kişi ile Antalya'ya gitmemiz devletimizin engellisine sahip çıktığını, kucakladığını göstermektedir. Engellisini seven bir Başbakanımız var. Türkiye'de bütün engellilere spor yaptırmak istiyoruz" dedi.
 
Vali Mustafa Hakan Güvençer de şampiyonanın Bodrum'da yapılmasından mutlu olduklarını söyledi. Konuşmaların ardından, şampiyonaya desteklerinden dolayı Muğla Valisi'ne, İl Gençlik ve Spor Müdürü Çeker'e, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özcan'a, BODVOSDER Başkanı Didem Pekdemir'e ve etkinliğe katkıda bulunan Bodrumlulara birer plaket verildi. Vali Güvençer, daha sonra şampiyonaya katılan okullar için özel olarak hazırlattığı tişörtleri, çocuklara dağıttı. 
 


Bu Haber 11.04.2014 - 10:42:29 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.