MÜSİAD ve TESK de konaklama vergisine itiraz etti

MÜSİAD ve TESK de konaklama vergisine itiraz etti

Müstakil Sanayici ve İş damları Derneği ile Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu’ndan konaklama vergisine itiraz geldi.


Konaklama Vergisi adı altında otellere getirilen yüzde 2’lik yeni vergiye Müstakil Sanayici ve İş damları Derneği (MÜSAİD) ile Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu’ndan (TESK) itiraz geldi.

Yeni verginin en çok küçük turizm işletmelerini zora sokacağını beliren TESK Başkanı Bendevi Palandöken, bu işletmeleri konaklama vergisinden muaf tutulması gerektiğini söyledi. Palandöken, ‘’Tatil vergisi olarak adlandırılan Konaklama Vergisi mali güce göre ödeme ilkesine aykırı şekilde düzenlenirken son yapılan değişiklik ile yüzde 2 sabit oran olarak belirlendi. Bu vergi en çok küçük işletme sahibi esnafımızı zorlayacak. Esnaf işletmesi olarak adlandırılan çok küçük aile işletmeleri var. Bu insanlar kendileri de yaşadıkları evin 2 veya 3 odasını pansiyon olarak değerlendirip geçimlerini sağlamaya çalışıyorlar. Günlük 20 TL bile yatak bedeli alınan birçok aile işletmesi var.’’ ifadelerini kullandı.

MÜSİD tarafından yapılan açıklamada ise tüm vergi türlerinde adaletin sağlanmasının esas olduğunu belirtildi. Açıklamanın konaklama vergisi ile ilgili bölümünde ise, ‘’Kanun taslağında yer alan konaklama vergisi yüzde 1 olarak uygulanmalıdır. Nitekim maktu hale getirilmesi halinde, bu durum oran açısından haksız bir uygulamaya sebebiyet verecektir. Kanun taslağının 11, 12, 13, 14 ve 15’inci maddelerinde sayılan haller, matrahı azaltmak amacıyla düzenlenmiş olmasına karşın, satıcı firmaların matrahını artırıcı bir nitelik taşımaktadır." denildi.



Bu Haber 16.11.2019 - 13:44:58 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.