2023 yılında konaklama vergisinden ne kadar gelir elde edildi?

2023 yılında konaklama vergisinden ne kadar gelir elde edildi?

Hazine ve Maliye Bakanlığı 2023 yılında konaklama vergisinden elde edilen geliri açıkladı.


Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre 1 Ocak 2023 tarihi itibariyle yürürlüğe giren konaklama vergisinden elde edilen gelir, 2023 yılsonu itibariyle 250 milyon doları aştı.

Turizm DataBank’ta yer alan habere göre, bu rakam, tahminlere ve bakanlık açıklamamalarına göre, TGA bütçesinin 2,5 katından fazla bir düzeye ulaştı.

En yüksek vergi miktarları Haziran-Kasım döneminde elde edilirken, alınan en yüksek miktar 50 milyon dolarla Eylül ayında kaydedildi.

Konaklama vergisi; otel, motel, tatil köyü, pansiyon, apart otel, misafirhane, kamping, dağ evi, yayla evi gibi konaklama tesislerinde verilen geceleme hizmeti ile bu hizmetle birlikte satılmak suretiyle konaklama tesisi bünyesinde sunulan (yeme, içme, aktivite, eğlence hizmetleri ve havuz, spor, termal ve benzeri alanların kullanımı gibi) hizmetler girer. (Hizmetten yararlananın uyruğuna veya yerleşik olduğu ülkeye bakılmaz.).

Yüzde 2 oranında alınan konaklama vergisi,  KDV hariç hizmet bedeli üzerinden hesaplanıyor ve verginin faturada ayrıca gösterilmesi gerekiyor.



Bu Haber 30.01.2024 - 11:12:55 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.