Mehmet Nuri Ersoy’a zam sorusu: Otomatiğe mi bağladınız?

Mehmet Nuri Ersoy’a zam sorusu: Otomatiğe mi bağladınız?

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, müze ve ören yeri giriş ücretlerine yapılan son zammı Meclis gündemine taşıdı. Zamları eleştiren Budak, ‘Otomatiğe mi bağladınız?’ İfadelerini kullandı.


Müze ve öten yeri giriş ücretlerine yapılan yeni zamlarla ilgili bir soru önergesi sunan CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, son iki yılda müze ve ören yeri giriş ücretlerine 4 kez zam yapıldığını hatırlattı. 

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na bir soru önergesi sunan Çetin Osman Budak, müze ve ören yeri giriş ücretlerine 2018’in ekim ayında yüzde 50, 2019’un temmuz ayında yüzde 20 zam yapan Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın, 1 Ocak 2020’de geçerli olmak üzere bir zam daha yaptığına dikkat çekti. Bakanlığın bununla da yetinmeyerek 1 Mart 2020’den itibaren geçerli olmak üzere, müze ve ören yeri giriş ücretlerine yüzde 30’un üzerinde bir zam daha yaptığını kaydeden Budak, Bakan Ersoy’a şu soruları yöneltti. 

“Söz konusu şirketin (SICPA) 2026 yılı sonuna kadar müze ve ören yerleri bilet satış kanallarını yönettiği bilinmektedir. İhale şartnamesinde zamların ‘takip eden yılın nisan ayında’ yapılması öngörülürken, son zammın mart ayı itibariyle geçerli olması da dikkat çekicidir” 

Budak, önergede şu sorulara yer verdi:

*Son iki yılda müze ve ören yerlerine giriş ücretlerine art arda zam yapılmasının nedeni nedir? 

*Müze ve ören yerlerine giriş ücretleri bundan sonra otomatik olarak artacak mıdır? 

*Geçen yıl Temmuz ayında örneği görüldüğü üzere, bu yıl da sezon ortasında müze ve ören yerleri ziyaret ücretleri artacak mıdır? 

*Sözleşmeye göre bilet satışını gerçekleştiren firmanın Türkiye çapındaki bilet satışlarından elde ettiği gelir miktarı nedir? 

*Vatandaşın alım gücü ve ortalama gelir seviyesi gerilemekteyken müze ve ören yeri ziyaret ücretleri neden yüksek tutulmaktadır? 

*Asgari ücretin 2324 TL olduğu bir ortamda Müze Kart’a yapılan 10 TL indirim yeterli midir? 

*Müze Kart uygulamasından faydalanan vatandaşlarımızın sayısı nedir? 

*Tur operatörlerinin 2020 yılı yurtdışı satışlarını tamamladığı dikkate alınırsa, söz konusu artıştan operatörlerin olumsuz etkilenmemesi için önlem alınmış mıdır?”



Bu Haber 22.02.2020 - 11:02:09 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Mesut Derin 23.02.2020 - 04:27

    T.C. Vatandaşı müze ve örenyerlerine üçretsiz girebilmeli.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.