''550 bin hiç yokmuş gibi eylem planı hazırlıyoruz''

''550 bin hiç yokmuş gibi eylem planı hazırlıyoruz''
2020 yılında Çin'den 550 bin turist beklediklerini belirten Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ortaya çıkan koronavirüs nedeniyle, 550 bin turist hiç yokmuş gibi eylem planı hazırladıklarını söyledi.

TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, bu yıl Çin'den 550 bin turist gelmesini hedeflediklerini, ancak ortaya çıkan koronavirüs salgını nedeniyle bu pazardan hiç turist gelmeyecekmiş gibi eylem planı hazırladıklarını söyledi. Ersoy, ''Türkiye açısından rakam çok sıkıntılı mı? 58 milyon beklentimiz var, 550 bin çok sıkıntılı değil." diye konuştu

Türk Hava Yolları'nın şubat sonuna kadar Çin uçuşlarını durdurduğunu kaydeden Ersoy, ''İçinde bulunduğumuz coğrafyada her zaman karşımıza sürprizler çıkabiliyor. Sektörü dayanaklı hale getirmek önemli olan." dedi.

Çin pazarındaki kaybı, krizden etkilenmeyen pazarlarda daha fazla tanıtım yaparak telafi edeceklerini iddia eden Ersoy, "İlerleyen aylarda farklı sürprizlerle karşılaşabiliriz bunun önlemini aldık, uygulamasını yapacağız. Baş edemeyeceğimiz bir durum görmüyorum." ifadelerini kullandı.



Bu Haber 05.02.2020 - 08:37:40 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.