Mehmet Kemal Dedeman Yarışması'nın kazananları açıklandı

Mehmet Kemal Dedeman Yarışması'nın kazananları açıklandı
Dedeman Topluluğu'nun kurucusu Mehmet Kemal Dedeman'ın anısını yaşatmak ve ilkelerini geleceğe taşımak adına, “Yarına bir ‘değer’ bırak” sloganı ile bu yıl 10'uncusu düzenlenen "Mehmet Kemal Dedeman Araştırma ve Geliştirme Proje Yarışması'nın kazananları belli oldu.


Turizm ve Madencilik sektörlerine kalıcı bir değer yaratma amacıyla bu yıl 10’uncusu düzenlenen Mehmet Kemal Dedeman Araştırma ve Geliştirme Proje Yarışması’nda ödüle layık görülenler açıklandı. Madencilik dalında, “Türk madenciliğini geliştirmeye yönelik araştırma ve projeler” ve turizm dalında “Turizm sektöründe yeni eğilimler, uygulamalar ve bunların sektöre etkisi” konu başlıkları ile gerçekleştirilen yarışmada; birinci seçilen projeye 20 bin, ikinci seçilen projelere 10’ar bin, üçüncü seçilen projelere ise 5’er bin TL ödül verildi.

Turizm dalında Dr. Kunter Manisa, Dr. Bora Yerliyurt ve Dr. Hasan Gül; “Turizm Sektöründeki Yeni Eğilimler Perspektifinde Ege Bölgesindeki Zeytincilik ve Zeytinyağı Üretiminin Alternatif Turizm Türleri Üzerinden Değerlendirmesi  - Ayvacık Örneği” projesi ile birinciliğe layık görüldü. “Turizm Sektöründe Vergi İndirimi ve Ekonomik Etkileri” projesi ile Dr Hasan Gül ikinci; “Sürdürülebilir Turizm Yaklaşımıyla Dikili ve Bergama’yı Bütünleştirme Potansiyeli” ile Öğr. Gör. Emre Ataberk, Prof. Dr. Füsun Baykal, Doç. Dr. Gözde Emekli, Yrd. Doç. Dr. İlkay Südaş ise üçüncü seçildi.

Madencilik dalında “Hakkari Oksitli Çinko Cevherinin Zenginleştirme Olanakları ve Yüksek Yüzey Alanlı Karbon Üretimi ile Ağır Metallerin Giderimi” projesi ile Tolga Depci, Yunus Önal, Orhan Özdemir ve Mehmet Deniz Turan ikincilik, “Doğal Taş İşletmeciliği için Alternatif Bir Kesme Yöntemi: Aşındırıcılı Su Jeti (ASJ)” projesi ile Yrd. Doç. Dr. İzzet Karakurt, Yrd. Doç. Dr. Gökhan Aydın ve Doç. Dr. Kerim Aydıner üçüncülük ödüllerine layık görüldü. Seçici Kurul Üyeleri tarafından bu yıl birinciliğe layık bir proje olmadığı yönünde karar verilirken “Yatırım Teorileri Kullanılarak Yeraltı ve Yerüstü Maden İşletme Sınırının Belirlenmesi” konulu projeleriyle Araş. Gör. Dr. Tahir Mallı ve Prof. Dr. Halil Köse Özel Teşvik Ödülü’ne layık görüldü.


Bu Haber 03.03.2014 - 10:07:43 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.