Turizme tahsis edilen arazilerde 'hareketlilik' olmamasından şikayetçi

Turizme tahsis edilen arazilerde 'hareketlilik' olmamasından şikayetçi

Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay ile Dididm Ticaret Odası Başkanı Hilmiş Erbaş ve Başkan Yardımcısı Hikmet Atilla'yı makamında kabul eden Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, turizme tahsis edilen arazilerde yatırımların başlamamış olmasının üzücü olduüunu belirtti.

Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, beraberindeki Didim Ticaret Odası Başkanı Hilmi Erbaş ve Didim Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Hikmet Atilla ile birlikte Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u ziyaret etti. Ankara’da Kültür ve Turizm Bakanlığı makamında gerçekleşen ziyarette, Didim ile ilgili bilgi alışverişinde bulunuldu. Didim heyeti, Bakan Ersoy ile Didim turizmi hakkında toplantı gerçekleştirirken, görüşmede sezon değerlendirmesi yapıldı ve turizm tahsis alanları ile turizmin sürdürülebilir olması hedefi masaya yatırıldı.

''TURİZME TAHSİS EDİLEN ARAZİLERDE HAREKETLİLİK OLMAMAI ÜZÜCÜ''

Bakan Ersoy “Didim’in denizi, kumu ve tarihi yerleri ile önemli bir yer olduğunu, Didim’in turizm de ihmal edildiği, Didim için gereken’in yapılacağını” söyledi. “Uzun süreden beridir verilen tahsis alanlarında bir hareketlilik olmaması da üzücü bir olaydır” diyen Ersoy,” tahsis alanların bir an evvel çözüme ulaşması gerektiğini de belirtti.

Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay ziyarete ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:

“Didim’in 13 mavi bayraklı koyu olduğunu, Didim turizmin de ve yatırımın da son yıllarda bir hareketlilik olduğunu belirtti. Samimi bir sohbet havasında geçen bir toplantı oldu. Bakanımızla bilgi alışverişinde bulunduğumuz toplantıda Bakan Ersoy’a taleplerimizi ilettik. “En Güzel Gökyüzünün Altındaki En Güzel Yeryüzü” olan ilçemiz Didim hakkında genel konulardan konuşurken, Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy’u Türkiye’de ilk olan ve Nisan 2019 tarihinde üçüncüsünü düzenleyeceğimiz Didim Vegan Festivali’ne (VegFest) davet ettik”



Bu Haber 31.12.2018 - 15:29:29 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • ahmet Hari 05.01.2019 - 09:59

    Bu insaat maliyetleri ve ustune super zamlanmis otel malzemeleri , ile bir otel insaatinda herhalde metrekare 5000 tl ye yaklasmistir , bu durumda ya para aklamak isteyenler yada iş bilmeyenler otel yapar ancak , geri donus 30-40 seneleri bulur....Heleki gelen ucuz turisti hic hesaba katmiyorum bile.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.