Fransa’nın lüks tatil beldesinde bahşiş krizi

Fransa’nın lüks tatil beldesinde bahşiş krizi

Fransa’da ultra zenginlerin uğrak noktası Saint Tropez’de bir İtalyan turistin garsona bıraktığı 500 euro (14 bin 800 TL) bahşiş kriz çıkardı.


Fransa’nın ünlü tatil beldesi Saint Tropez'de İtalyan turistle garson arasında bahşiş krizi çıktı.

Yerel gazete Nice Matin’in aktardığı habere göre, adı açıklanmayan “çok zengin bir İtalyan”, yemek yediği restoranda garsona 500 euro (14 bin 800 TL) bahşiş bırakınca tartışma yaşandı.

Garsonun zengin İtalyan'ı takip edip bu bahşişin yeterli olmadığını söylediği ve 1000 euro istediği belirtildi. Görgü tanıkları bunun üzerine İtalyan turistin çok sinirlendiğini aktardı.

Sözcü’de yer alan habere göre, İtalyan adamın Fransız arkadaşı da basına yaptığı açıklamada “500 euro bahşiş vermenin cömertçe olduğunu düşünmüştü ama bunu yaşadı” dedi. Fransız, olay nedeniyle arkadaşının bir daha Saint Tropez'ye adım atmak istemediğini ifade etti.

Fransa basını, garsonun istediği 1000 euroluk bahşişin hesabın yüzde 20'si olduğunu ve bunun lüks tatil yerlerinde standart bahşiş oranı olduğunu yazdı.

Saint Tropez'de bazı restoranların müşterilerden en az 10 bin euro para harcamasını istediği belirtiliyor. Haberlere göre, restoran yöneticileri garsonlardan yeterli bahşiş vermeyen ve fazla para harcamayan müşterileri bildirmelerini istiyor ve bu kişilerin yeniden rezervasyon yapmalarını engelliyor.

Saint Tropez Belediye Başkanı Sylvie Siri, geçen yıl bir araya geldiği restoran sahiplerine müşterilere daha düzgün davranma ve şikayetleri azaltma çağrısı yapmıştı.


Bu Haber 16.08.2023 - 14:10:24 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Beleş ülke

    Kel ali 18.08.2023 - 03:15

    Garson haklı 500 euro dediğin nedir lüks tatilse 1000,2000 euro vermesi gerekli her yerin bir kalitesi var zengin İtalyan için 500 euro değerli bir rakam olmamalı. Otel yönetimi de ne güzel yapmış bahşişi az verenlere tekrardan rezervasyon yok çok güzel uygulama bizde ülke olarak bir kaç yerde pilot uygulama yapmalıyız lokasyon olarak bodrum , Marmaris, Antalya da misal . Fakir turistler den bıktık nerde nefesi kokan turist varsa Türkiye ye geliyorlar.

  • Onur 17.08.2023 - 10:42

    Antalya'da Turizm transfer işi yapıyorum Rus Turistler 5 dolar bile vermiyor

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.