Mehmet Nuri Ersoy: Didim için niyetliyiz!

Mehmet Nuri Ersoy: Didim için niyetliyiz!
Aydın-Didim’de turizm sektör temsilcileriyle bir araya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ege Bölgesi’nin turizm pastasından hak ettiği payı alamadığını söyledi. Didim ve bölge turizmini geliştirmek için turizm projeleri hazırladıklarını ifade eden Ersoy, projelerin siyasi yaklaşımlar nedeniyle yavaşlatıldığını ve durdurulduğunu ileri sürdü

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Aydın'ın Didim ilçesinde turizm sektörnün temsilcileriyle bir araya geldi. Ersoy'un düzenlediği toplantıya, AKP'nin Aydın Büyükşehir Belediye başkan adayı Mustafa Savaş, Aydın Valisi Yakup Canbolat ve AKP Aydın İl Başkanı Gökhan Ökten de katıldı.

“Didim ve Kuşadası hakettiği payı almıyor”

Toplantıda açıklamada bulunan Ersoy, Didim’in Bodrum, Kuşadası gibi destinasyonlara göre daha az ziyaretçi ağırladığını söyledi.  Ersoy, “Didim’in yanı başında Bodrum var, çok sayıda yabancı turist alıyor, diğer bölgede Kuşadası çok fazla yabancı turist alıyor. Rakamlara baktığımız zaman 2019’daki rekoru kırdığını görüyoruz. 2022 yılında 3,2 milyon, 2023 yılında da 3,7 milyon ziyaretçi ağırlamış.  Potansiyel var. Doğru planlarsak, doğru yönetirsek hızla bu sayı yükselecek.” ifadelerini kullandı.  
Sadece Didim’in değil Ege Bölgesi’nin de turizm pastasından hak ettiği payı almadığını ifade eden Ersoy şu açıklamaları yaptı: 

Ürün çeşitlemesi kadar turist çeşitlemesine de gidersek hem fiyatlamamız doğru olacak hem hizmet anlayışınız, yatırım tutarlarınız, nitelikli turist-nicelikli turist kıyaslamaları doğru şekilde şekillenecek. Yanı başınızda Bodrum örneği var. Fiyatlamaya baktığınız zaman nerelere geldiğini çok doğru bir şekilde gözlemleyebilirsiniz.

“Didim için niyetliyiz, istekliyiz”

Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak Didim için niyetliyiz, istekliyiz. Çünkü bir dağılım yaptık. gelen turistin yaklaşık yüzde 40’ı Marmara Bölgesi’ne, yüzde 40’ı Akdeniz Bölgesi’ne, yüzde 10’u Ege Bölgesi’ne kalan yüzde 10’u ise diğer bölgelere geliyor. Sadece Didim diye bakmıyorum, burada Ege’nin olması gerektiği yer yüzde 20. Bu pasta dağılımında potansiyelin yarısında. Doğru planlamalarla, doğru teşhislerle, doğru tedavi yöntemiyle çok rahat şekilde ikiye katlayacak durumda. Biz de bunu gerçekleştirmek istiyoruz. Bu bağlamda Ege’de turizm merkezleriyle ilgi projeleri de geliştirdik ama maalesef süreçler siyasi yaklaşıldığı zamanlar yavaşlatılabiliyor, engellenebiliyor. Ben her zaman, Ege, İzmir ve Aydın söz konusu olduğu zaman siyasi yaklaşılmaması gerektiğini söylüyorum. Doğrusu neyse tartışılıp doğrusunun yapılaması gerekiyor.”


Bu Haber 14.02.2024 - 19:04:42 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Dokunma Didime

    Adsız Yılmaz 14.02.2024 - 07:26

    Siz anca denize sıfır gökdelenler, camiler dikersiniz milletin denize girdiği yerde. Sit alanlarına yaptığın lojmanların, otellerin hesabını vermeden bu dünyadan göçme sakın. Sana hesabını soracağız adalet önünde.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.