'Kültür ve Turizm Bakanlığı bölünecek, 'kültür' MEB'e devredilecek' iddiası

'Kültür ve Turizm Bakanlığı bölünecek, 'kültür' MEB'e devredilecek' iddiası
Türkiye gazetesinde yer alan haberde, bakanlıkların yapısının değiştirileceği, Kültür ve Turizm Bakanlığının ise bölüneceği iddia edildi.


Haberde yer alan bilgilere göre, seçimlerden sonra kamu yeniden yapılandırılacak. Buna göre kimi bakanlıklar bölünecek, kimileri birleştirilecek kimi kamu kurumları ise lağvedilecek. Söz konusu yapılanmaya dair raporun, iktidar partisince oluşturulduğu belirtiliyor.



'KÜLTÜR' VE 'TURİZM' OLARAK AYRILACAK

Kulislerde yeni yapılanma çerçevesinde Kültür ve Turizm Bakanlığının 'Kültür' ve 'Turizm' olarak ayrılacağı ve kültür bölümünün Milliği Eğitim Bakanlığına bağlanacağı iddia edildi. Söz konusu haberde, turizm bölümünün ise tek elde toplanacak ekonomiye yönetimine bağlanmasının planlandığı belirtildi.

Aynı haberde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ‘Şehircilik ve Yerel Yönetimler Bakanlığı' olarak yapılandırılmasının planlandığı, çevre bölümünün ise ayrılarak Orman Bakanlığı ile ilişkilendirileceği kaydedildi. Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın 'Su' bölümünün Enerji Bakanlığına bağlanması ve Tarım, Orman ve Çevre Bakanlığı adı altında yeni bir bakanlığın oluşturulmasının da gündemde olduğu kaydedildi.



Bu Haber 11.05.2018 - 15:19:34 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.