Kullandıkları uygulama UBER'e satıldı, taksiciler şaşkın

Kullandıkları uygulama UBER'e satıldı, taksiciler şaşkın

Uzun süredir UBER'e karşı mücadele veren zaman zaman şiddet olaylarına karışan taksiciler, kendilerinin de kullandığı araç çağırma uygulaması Careem'in 3,1 milyar dolara UBER'e satılması karşısında şaşkın.


UBER'in Ortadoğu'daki rakibi Careem'i 3,1 milyar dolara satın alması, Türkiye'de Careem'i kullanan taksiciler arasında şaşkınlık yarattı.

Habertürk'ten Yiğitcan Yıldız'ın hazırladığı habere göre, Türkiye'de 600 civarında taksici Careem uygulamasını kullanıyordu. Careem'in UBER'e satılmasının ardından taksicilerin bu uygulamadan vazgeçmeye başladığını belirten aksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu "Uber ile işbirliği yapan Careem ile tüm ilişkilerimizi kestik. 'Korsan' olmayan bütün uygulamalara kapımız açık" diye açıklamada bulundu.

Careem'in rakiplerinden kendilerine çeşitli teklifler geldiğini vurgulayan Eyüp Aksu, söz konusu teklifleri değerlendiklerini ve 31 Mart yerel seçimlerinden sonra karar vereceklerini söyledi.

Öte yandan, Eyüp Aksu'nun yaptığı açıklamalardan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile birlikte bir yaptırım kararı alındığını öğreniyoruz. Konuya açıklık getiren Taksiciler Esnaf Odası Başkanı, "'Korsan' uygulamanın kendisine ve bu uygulamayı kullanan taksicilere yönelik yaptırımlarımızı önümüzdeki günlerde açıklayacağız" ifadesini kullandı.



Bu Haber 28.03.2019 - 08:42:11 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Çok haklısınız 28.03.2019 - 10:34

    Bu tarz devlete vergı vermeden para kazananlara karsı dık durulması gerekılır! Taksıcıler odasına bır baska bakıs acısıyla bakmak lazım MAdem kı Vıto gıbı luks araclar ıle bu ıslerı yapıyorlar Taksıcıler de baskı yapsın her sehır Vıto benzerı araclar ıle de taksıcılık yapılabılsın sıyah makam aracı olsun ama plakası taksı plakası olsun fıyatı da taksıye gore %30 daha pahalı olsun..

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.