Kredi kartı taksidine 6 ay sınırlaması turizm sektörünü nasıl etkiler?

Kredi kartı taksidine 6 ay sınırlaması turizm sektörünü nasıl etkiler?
Türkiye Seyahat Acenteler Birliği Başkanı Başaran Ulusoy, kredi kartı taksidine 6 ay sınırlaması getirilmesinin sektöre yapacağı olası etkiyi değerlendirdi.


cnbc-e de yayınlanan Finans Kafe programına konuk olan TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, seyahat sigortası, erken rezervasyon, kredi kartı taksitlerine sınırlama getirilmesi gibi konularda değerlendirmelerde bulundu.

Erken rezervasyon tarihinin Kasım ayında Ömer Çelik ile yapılacak toplantıda belirleneceğini belirten Ulusoy, erken rezervasyonun her geçen yıl daha geriye geldiğini ifade etti. 

Türkiye turizmde 5 marka mücadele ettiğini belirten Ulusoy, "Türkiye denince akla ilk olarak Antalya ve İstanbl geliyor. Biz şu anda Muğla, Aydın ve İzmir ile marka sayımızı 5'e çıkarıyoruz. Türkiye'de 38'i ulusal, 12 tanesi de uluslararası olmak üzete toplam 50 havalimanı var." değerlendirmesini yaptı. 

Ulusoy'un konuşmasında değindiği diğer noktalar ise şunlar:
 
‘ŞİKAYETLERİNİZİ BİZE İLETİN’

Yazılı ve görsel basında seyahat sigortasına sıklıkla yer veriyoruz. 31 Aralık 2006'da bizim kanunumuz değişti ve seyahat sigortası devreye girdi. Yurtdışına giderken yahut içeride hangi turu alırsanız alın acenta size sigorta poliçesini imzalatmak zorunda. Her kim hangi seyahat acentasına giderse gitsin, ilk olarak bakanlıktan verilmiş seyahat acentası belgesine ve sigorta poliçesine bakmalı. Vatandaşlarımızın mağdur edilmesini istemiyoruz. İnternetin arkasına sığınarak, camın arkasına saklanarak mağdur ediyorlar. Bayram tatilinde de bunu yaşadık. 200'e yakın şikayet aldık. Vatandaşlarımız bize direkt müracaat edebilirler." 

'FİYATLARDA ARTMA OLMAZ'

Ulusoy, kredi kartıyla yapılan alışverişlerde uygulanacak taksit sınırlandırmasının turizme etkisini de değerlerlendirdi. Ulusoy, "Tatilin artık bir lüks değil de bir ihtiyaç olduğu anlaşıldı. Dolayısıyla taksitler 6 aya düşerse buna da ayak uydururuz. Biz ülkemizin tasarruf tedbirlerinden yanayız. Ama kazandıran bir sektörüz. İç turizmdeki canlılığın blokajla çözülmesi tarafında değilim. Biz kazandığımızı bu ölçüde vatandaşlarımıza da harcatmaya çalışıyoruz. Taksitlendirme 6 aya düşerse fiyatlarda artma olmaz" diye konuştu. (Haberler.com)


Bu Haber 23.10.2013 - 10:46:51 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.