Kazakistan'da flaş gelişme, charter yasağı ikinci kez ertelendi

Kazakistan'da flaş gelişme, charter yasağı ikinci kez ertelendi
Kazakistan’da yabancı charter şirketlerine getirilen uçuş yasağının başlangıç tarihi 1 Ekim’e kadar uzatıldı. Kazakistan Sanayi ve Yeni Teknolojiler Bakanlığı Turizm Komisyonu’nu kararı Facebook sayfasından duyurdu.


TurizmGüncel

Kazakistan Sanayi ve Yeni Teknolojiler Bakanı Asset Issekeshev’in de katıldığı özel bir toplantı sonucu alınan karara gerekçe olarak yaşanması muhtemel gecikmeler ve turizm sektörünün özel durumu gösterildi.
 
Açıklamada şöyle dendi: 
 
“Kazakistan’daki hava sahasını kullanım koşulları ve havayollarının operasyonlarıyla ilgili alınan son kanun değişikliği üzerine charter yapan turizm şirketleri ve bu şirketlerden bilet satın almış turistlerden tepkiler alınmıştır. Yapılan görüşmeler sonrasında Sivil Havacılık Komisyonu yasaklamanın 1 Ekim’e kadar ertelenmesini kararlaştırmıştır.”
 
Kazakistan yönetimi yabancı şirketlere yönelik charter uçuş yasağını yolcuların uçuş ve seyahat güvenliğini artırmak gerekçesiyle almış ve daha önce yasağın başlangıç tarihi 21 Temmuz olarak açıklanmıştı. Medyada Türk yetkililerin konuyla ilgili Kazakistan’a ültimatom vereceği iddiaları yer bulmuştu. 
 


Bu Haber 18.07.2013 - 10:55:51 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.