Kaz Dağları'ndan TIR geçirecek ÇED raporu yayımlandı!

Kaz Dağları'ndan TIR geçirecek ÇED raporu yayımlandı!
Dünyanın en güzel yörelerinden biri sayılan Kaz Dağları madenlerle maruz kaldığı tehdidin yanısıra yeni ulaşım limanı projesiyle de tehlikede. . Geçen yıl yazmıştım. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın sitesinde yayımlanan ve bölgeyi ilgilendiren ‘nihai ÇED raporu’ ile konu yeniden gündeme geldi.

 
Bakanlık Ayvacıkaltı Ulaşım Limanı olarak bilinen projenin ‘Çevresel Etki Değerlendirmesinin Olumlu’ olduğuna karar verdi. Bölgede yaşayan ve projeye şiddetle karşı çıkan çevreciler de yeniden harekete geçti.  Çanakkale Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Bülent Engin’in ‘bahçesinde nar yetiştiren çevreci kılıklı bir grup tuzu kuru’ olarak yorumladığı çevreciler ve yörede yaşayanlar bu projenin 2. derece SİT alanı olan bölgenin ekolojik, tarihi, kültürel yapısını bozacağı görüşünde ısrarlı. 

Projenin ana amacının Ayvalık’la kamyon trafiğini kolaylaştırmak ve Midilli ile turizmin geliştirilmesi olduğunu anlatan proje karşıtları, bölgenin bu yatırımla imara açılacağını, doğal dengenin bozulacağını savunarak yeniden mücadeleye hazırlanıyor.  Mitolojide adı ‘Işıklar Sahili’ olarak bilinen bölgede ne yazık ki ‘kalkınmacı’ tehdit sürüyor. (Radikal)


Bu Haber 04.09.2012 - 10:45:39 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • osman 05.09.2012 - 09:16

    Kalkınmacı tehdit maalesef ülkenin son 10 yılına damga vuran ama ekonomik olarak büyüyoruz ya önyargısıyla gözardı edilen hayati bir gerçek. Böyle devam ederse bir 10 yıl sonra iş işten geçmiş, sahip olduğu doğal ve kültürel değerler açısından kesinlikle dünyanın en şanslı ülkesi olan Türkiye de bu özelliğini tamamen kaybetmiş olacak.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.