İstanbul'daki hamamlar, turizm sektörüne kazandırılacak

İstanbul'daki hamamlar, turizm sektörüne kazandırılacak
İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün Beyoğlu'ndaki merkezinde, İstanbul'daki hamamların durumu, işletmelerin sorunları ve turizme nasıl kazandırılabileceği gibi konular ele alındı.

Türk kültüründe önemli bir yere sahip olan hamamları turizme kazandırmak istediklerini belirten İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili,  bu alanda bazı sorunlar olduğunu dile getirdi. Bilgili, problemleri çözmek, hamamları kültüre yeniden kazandırmak ve turizm kaynağı yapmak için harekete geçeceklerini söyledi. Bilgili, toplantıya ilişkin şu bilgileri verdi: 

"Toplantımıza tarihi hamamlarda işletmecilik yapan bazı işletme sahiplerini de davet ettik. Bu toplantı, çalışmalarımızın ilki olacak. Daha sonra, turizm ürünü haline gelmemiş ancak gelebilecek durumda olan hamam işletmecilerini bu kapsama alarak turizme kazandırmak gibi bir derdimiz var. Yani birinci amacımız; hamam işletmecilerini daha iyi bir hizmet vermeye teşvik etmek, ikincisi; bu kapsama alabileceğimiz diğer hamam işletmelerini de belli bir eğitimden geçirerek bazı arkadaşların tecrübelerinden istifade etmelerini sağlamaktır. İstanbul'daki hamamları daha kaliteli hizmet verebilecek hale getirmek istiyoruz. İşletmelerin nitelikle hale getirilmesi, turizm sektörüne de katkı sağlayacaktır. "




Bu Haber 09.10.2013 - 15:16:13 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.