İngiltere'den güzel haber: Gelir seviyesi yüksek kesim Türkiye'ye dönüyor

İngiltere'den güzel haber: Gelir seviyesi yüksek kesim Türkiye'ye dönüyor

Dünyanın önde gelen fuarlarından WTM Londra (World Travel Market-Londra) başladı. Fuara katılan AKTOB eski başkan Yusuf Hacısüleyman, pazarın durumunu TurizmGüncel için değerlendirdi. Fuarın Türkiye'nin 2019'da da İngiltere pazarında büyümeye devam edeceğini göstediğini kaydeden Hacısüleyman, ''Gelir seviyesi yüksek kesim yavaş yavaş Türkiye'ye dönmeye başladı'' dedi.


Yelda Karaca – Londra

2019 BEKLENTİLERİ YÜKSEK

WTM Londra Fuarı’ndaki izlenimlerin, 2018’de önemli bir büyüme kaydeden İngiltere pazarının, 2019’da da büyümeye devam edeceğini gösterdiğini kaydeden Hacısüleyman, ‘’Türkiye’ye olan ilgi hem yüksek aynı zamanda İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden çıkacak olmasından (Brexit) dolayı Türkiye’nin avantajlı olduğunu da söyleyebiliriz. Dolayısıyla önümüzdeki yıllarda tur operatörlerinin güçlü geldiğini ama aynı zamanda online pazarın da çok gelişkin olduğunu söyleyebiliriz. Bu da Türkiye’yi iki yönde de avantajlı kılıyor; Türkiye’nin, hem klasik tur operatörleri nezdinde hem de dijital platformlarda iyi temsil edilmiş olması, 2019’a dair beklentilerin yükselmesini sağlıyor.’’ dedi.

''TURİZMİ 12 AYA YAYMAK İÇİN ARTIK SOMUT ADIM ATILMALI''

Fuarda Türkiye’nin diğer kaynak pazarlarından temsilcilerin olduğunu ve bu pazarlarda da benzer oranlarda bir ziyaretçi artışının beklendiğini ifade eden Hacısüleyman, ‘’Ancak yazın 90 veya 120 gündeki yatak sıkışıklığına dikkat etmek gerekiyor. Çünkü bu talepler maalesef daha çok yüksek sezona denk gelecektir. Sezonun yıl geneline yayılmasına yönelik yapacağımız çok şey olduğunu düşünüyorum. Turizmi 12 aya yaymak anlamında artık somut adımlar atmanın gerekliliği ortaya çıktı. Bu, bi düşünce olmaktan çıkarılıp gerçeğe dönüştürülmeli.’’ ifadelerini kullandı.

turkey_wtm

''ERKEN REZERVASYONLAR İYİ GİDERSE, UÇAK KAPASİTELERİ GARANTİYE ALINIR''

Yaz ayları için bazı ülkelerde yeterli uçak kapasitesinin göründüğünü ancak bazı ülkelerde uçak kapasitelerinin son kullanım noktasına geldiğine dikkat çeken Yusuf Hacısüleyman, ‘’Tur operatörleri yaz aylarında sadece Türkiye’ye değil, dünyanın pek çok ülkesine charter uçuşlar yapıyor. Bu nedenle bir yerdeki talep artışı başka yerdeki uçuşların kısıtlanmasına neden oluyor. Dolayısıyla Türkiye erken rezervasyonda ne kadar başarı gösterirse, uçakları da o oranda garantiye almış olur. İlave uçak kapasiteleri de buna göre konuluyor. Yani, erken rezervasyon iyi gidiyor, kapasiteler dolmaya başlıyorsa, o destinasyona ilave uçakla konuluyor.’’ şeklinde konuştu.

''2019 GENELİNE DAİR KONUŞMAK İÇİN HENÜZ ERKEN''

Almanya pazarında ise rezervasyonların geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 8 artıda gittiği bilgisini veren Yusuf Hacısüleyman, ‘’Veri toplamı için henüz erken bir ayda olduğumuzu söyleyebiliriz. Şu anda 2019 için bir genel artış oranı söyleyemeyiz. Belki yıl daha iyi, belki daha az bir artışla kapanır.’’ dedi.

''İNGİLİZLER TEMMUZ AYINDA BİR SONRAKİ YILIN TATİLİNİ SATIN ALMAYA BAŞLIYOR''

Hacısüleyman, ‘’İngiltere pazarında daha farklı bir tanıtım kampanyası yapılıp yapılmaması gerektiği şeklindeki soruya ise, ‘’İngiliz halkı seyahatini çok daha önce planlayan ve önce satın alan bir yapıya sahip. Örneğin, Almanya veya Orta Avrupa’daki misafirlerimiz ocak sonuna doğru hareketlenirken, İngilizler, daha bir önceki yılın temmuz ayından itibaren bir sonraki yılın rezervasyonunu yapıyor.’’ görüşlerini dile getirdi.

''GELİR SEVİYESİ YÜKSEK İNGİLİZ TURİST TÜRKİYE'YE DÖNÜYOR''

İngiltere’de gelir seviyesi yüksek bir kesimin yavaş yavaş Türkiye’ye döndüğünü açıklayan Hacısüleyman, ‘’Sadece golf turistinden bahsetmiyoruz. Genel olarak Türkiye’ye gelen İngiliz tatilcinin profilinde bir yükselme olduğunu görüyoruz.’’ dedi.



Bu Haber 05.11.2018 - 16:27:11 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.