İngiliz tur operatörü: Noel 'hindimizi' yerken Türkiye'yi konuşma zamanı

İngiliz tur operatörü: Noel 'hindimizi' yerken Türkiye'yi konuşma zamanı
İngiliz Teletext Holidays'in başkanı Steve Endacott, Türkiye destinasyonunun İngiltere için 2018'de ne tip fırsatlar barındırdığına ilişkin önemli değerlendirme kaleme aldı.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Teletext Holidays Başkanı Steve Endacott, Türkiye'nin 2018 yılında İngiltere seyahat endüstrisi için ne tür fırsatlar barındırdığına ilişkin bir değerlendirme yazısı yazdı. Neol'de hindilerimizi yemek için masaya oturmuşken Türkiye'yi konuşmanın zamanı'' diyen Endoccat, 2018 yılının İngiltere için Türkiye'de kazanç sağlayabileceği tek yıl olabileceği yorumunu yaptı.



Steve Endacott'ın ''Why Turkey is not just for Christmas in 2018?'' (2018 için Türkiye (turkey) neden sadece Noel değildir?) başlıklı yazısında öne çıkan bölümler şöyle:

''TÜRKİYE'Yİ KONUŞMAMIZIN ZAMANI GELDİ''

Noel yemeğimizdeki hindimizi (turkey) yemek için toplanmışken, bir destinasyon olarak Türkiye'nin İngiliz seyahat endüstrisinin 2018 başarısında nasıl bir rol oynayacağını da konuşmamız grekir.

İSPANYA'DAKİ FİYAT SAVAŞLARI...

İflas eden Monarch Airlines; İspanya güzergahındaki fiyat savaşları ve yüzde 30 oranında düşen gelirler konusunda adeta bir uyarı niteliği taşıyor.

Herkesin bildiği üzere, terör ve siyasi gerilimler İspanya destinasyonundaki konsantrasyonu arttırdı. Devamında ise son dakikada oda bulmak zorlaştı, fiyatlar yükseldi.

''TARİHİMİZDE İLK DEFA TANIKLIK ETTİK''

Neyse ki OTA'lar, esnek iş modelleri sayesinde, son dakikada koltuklarını doldurmak için savaşan uçak şirketlerinin boş koltuklarını dolddurmayı başardı. Bu şekilde tarihimizde ilk defa, bu kadar yüksek otel fiyatları ile son dakikada koltukların doldurulamayacağına ve fiyatların ne kadar felaket bir noktaya gerileyebileceğine tanıklık ettik.

''TÜRKİYE'DEKİ DARBE GİRİŞİMİ İSPANYA'YA BÜYÜK BİR ALAN AÇTI''

2016'da Türkiye'de yaşanan darbe girişimi, sadece 2016'nın sonlarına doğru oluşan geç talebi öldürmekle kalmadı, 2017 yılında İspanya'ya büyük bir alan açılmasına neden oldu. 

2017 yılı Türkiye için görece daha istikrarlı ve son dakika talebinin geri döndüğü bir yıl olsa da, bu ülkedeki ucuz otellere müşteri taşıyacak uçak koltuğu bulunamadı.  

''UÇAK ŞİRKETLERİ YENİDEN KAPASİTESİNİ TÜRKİYE'YE KAYDIRIYOR''

2018 yılında ise İspanya'dan ağzı yanan bazı hava yolu şirketleri, kapasitesini tekrar Türkiye'ye kaydırıyor. Ironik bir şekilde TUI, Türkiye kapasitesini sadece 100 bin arttırırken, Thomas Cook'un kapasitesi ise 600 bine çıktı. Ryanair gibi büyük bir taşıyıcı bile kendini Türkiye alternatifinin dışında tuttu.

''THOMAS COOK EASYJET KONUSUNDA ENDİŞELİ''

Diğer taraftan easyJet, Türkiye'deki potansiyeli bildiği için, Türkiye rotasında bir kısıtlamaya gitmedi. easyJet'in İngiltere'deki en büyük rakibi Thomas Cook ise, şirketin kapasitesini yüksek oranda arttırması karşısında endişeli.

''TÜRKİYE İLE İSPANYA ARASINDAKİ HD FARKI HİÇ BU KADAR YÜKSEK OLMADI''

Türkiye, İngilizler için Avrupa dışındaki birkaç deniz, kum, güneş destinasyonundan biri. Üstelik pound, son bir yılda Türk Lirası karşısında yüzde 20 değer kazandı. Türkiye ile İspanya arasındaki her şey dahil fiyat avantajı, hiçbir zaman bu kadar yüksek olmamıştı.

''SADECE BİR YILIMIZ VAR''
 
Türkiye'nin sunduğu bu fiyat avantajı, Almanya ve diğer Avrupa ülkeleri için de geçerli ve Türkiye bu kaynak pazarlardaki kapasitesini de geri alacak. Bu nedenle 2018, İngiliz seyahat endüstrisinin Türkiye'de maksimum kazanç sağlayacağı tek yıl olabilir.


Bu Haber 29.12.2017 - 14:02:39 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • ahmet bilen 29.12.2017 - 08:07

    bu yaziyi dikkatle okudum guzel haber ulkemiz turizmi icin,2008 yilinda tanistik marmaris palace otelinde sunuda ekleyelim lutfen ingilterede batan on holidays firma ortaklarindandir kendisi,bizlere odeme yapilacagini ve kontrat yenileme sozu vermisti,oysa ne odeme alabildik nede yeni musteri,vasco turizmi sucladilar biz odeme yaptik diye,yani otele varmamis musterinin parasini odemisler yazik,kendisi eski thomas cook calisanidir,2014 yilinda battiklarinda ise ingiliz vergi dairesini sucladilar,geri odeme yapilmadigi icin yazik teletext holidays bu kisiye is vermis

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.