Denizde ikinci kabus: ABD, Grand Princess ile ilgili kararını verdi

Denizde ikinci kabus: ABD, Grand Princess ile ilgili kararını verdi

Princess Cruises şirketine ait Grand Princess isimli kruvaziyer gemisinde yapılan testlerde, çok sayıda yolcuda koronavirüs tespit edilmişti. ABD, gemiyle ilgili kararını açıkladı.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Şubat ayında bir genisi Japonya'nın başkenti Tokyo yakınlarındaki bir limanda 20 güne yakın süre karantina altında tutulan Princess Cruises şimdi de ikinci şoku yaşıyor

Şirkete ait Grand Princess isimli gemide yapılan testlerde 21 yolcuda koronavirüse rastlanmış ve ve 3 bin 500'ü aşkın yolcusu bulunan geminin San Francisco'dan ayrılmasına izin verilmemişti.

Geminin kaptanı John Smith tarafından yolculara yapılan bildirimde, ABD'li yetkililerin geminin Okland-California Limanına demirlemesine karar verdiği belirtildi. Smith yolculara yaptığı duyuruda, ''Geminin Okland Limanı'na yanaşması konusunda anlaşma sağlandı. Limana yanaştıktan sonra, federal makamlar tarafından belirlenecek ve birkaç gün gün sürecek bir tahliye süreci yaşanacak. Tedavi isteyen hastalar Kaliforniya'daki sağlık tesislerine yerleştirilecek.'' dedi.  

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence de, cumartesi günü bir açıklama yaparak gemiyle ilgili bir plan hazırlandığını duyurmuştu. 



Bu Haber 09.03.2020 - 08:02:20 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.