3 ülkeden daha Çinli yolculara test zorunluluğu

3 ülkeden daha Çinli yolculara test zorunluluğu

Birçok AB ülkesi Çin’den gelen yolculara negatif PCR testi şartı getirmeye hazırlanıyor.


Avrupa Birliği (AB) ülkeleri ile AB üyesi olmayan Schengen ülkelerinin, 8 Ocak’ta seyahat kısıtlamalarını kaldıracak olan Çin'de Covid-19 vakalarının artması nedeniyle koordineli tedbirler uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Kararın ardından birçok ülke Çin’den gelecek yolculara PCR testi zorunluluğu getirme kararı aldı.

Almanya Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, Çin'den Almanya'ya gelen yolculara en az bir hızlı antijen testi yapılmasına ihtiyaç duyulacağını belirtti. Ülkeye giriş yönetmeliğinin kısa sürede bu yönde değiştirileceğini ifade eden Lauterbach, test zorunluluğunun yanında virüs varyantlarının takip edilmesi için Çin’den gelen yolculardan rastgele örnekler alınacağını kaydetti. Lauterbach ayrıca Çin’den  gelen uçakların atık sularının da kontrol edileceğini belirtti.

Çin’den gelen yolculardan negatif Covid-19 test sonucu ibraz etmelerini zorunlu hale getireceklerini belirten Belçika Sağlık Bakanı Frank Vandenbroucke uygulamanın bu gafta içerisinde yürürlüğe girmesi için çalışma başlattıklarını açıkladı.  Vandenbroucke,  ayrıca tüm AB üyesi ülkelerinin Çin’den gelen yolculara negatif test zorunlulupu getirilmesine konusunda güçlü bir talebi olduğunu kaydetti.

Avusturya Sağlık Bakanı Johannes Rauch ise ülkede olası yeni virüs varyantlarının yayılmasını önlemek amacıyla Çin'den Avusturya'ya seyahat edenlere yönelik PCR-testi zorunluluğunu hayata geçirme kararı aldıklarını söyledi. Düzenlemenin en kısa sürede yürürlüğe gireceğini belirten Rauch uçuş sırasında yolcuların maske takmasının da tavsiye edildiğini belirtti.

Daha önce, ABD, İtalya, Japonya, Hindistan, İngiltere, Fransa ve Tayvan Çin’den gelecek yolculara Covid testi zorunluluğu getirmişti.



Bu Haber 06.01.2023 - 13:51:21 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.