Çin'deki vaka artışları Avrupa'da turizmi etkileyecek mi?

Çin'deki vaka artışları Avrupa'da turizmi etkileyecek mi?

Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Direktörü Hans Kluge Çin'deki Covid vakalarındaki ani artışının Avrupa için önemli bir tehlike oluşturmayacağını söyledi.


Turizm Güncel – Dış Haberler

Çin’in 8 Ocak’tan itibaren seyahat kısıtlamalarını kaldırmasının ardından yaşanan ani vaka artışını değerlendiren Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Direktörü Hans Kluge ''Çin'deki ani vaka artışı Avrupa için önemli bir tehlike oluşturmuyor ancak yine de duruma karşı tedbirsiz kalamayız'' açıklamalısında bulundu.

Kluge, Avrupa ülkelerinin Çin'den gelen ziyaretçilere uyguladığı tedbirlerle ilgili olarak, ülkelerin nüfusunu korumak için tedbirler almasının gerekli bir hamle olduğunu ancak bu tedbirlerin orantılı ve ayrımcılığa yer vermeyecek şekilde olması gerektiğini söyledi.

Geçen haftalarda aralarında İngiltere, Fransa, İtalya, Yunanistan'ın da bulunduğu bazı Avrupa Birliği ülkeleri, Çin'den gelen ziyaretçiler için uçuş öncesi negatif PCR testi, uçuşlarda maske takma zorunluluğu, iniş yapan uçaklardaki atık suların denetlenmesi, havalimanlarında aşılama ve test yapma gibi konularda yeni tedbir paketi yayınlamıştı.

Havayolu derneklerinin de içinde bulunduğu dünya seyahat ve ticaret kurumları ise AB'nin bu tutumunu üzücü bulduklarını ve düşünülmeden aceleyle yapılan bir karar olduğunu söyledi.

27 Ocak'ta yapılacak olan Dünya Sağlık Örgütü Komite toplantısında, Covid-19 virüsünün dünya için hala bir tehlike olup olmadığı kararlaştırılacak.



Bu Haber 16.01.2023 - 13:50:35 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.