Condor'dan Rekabet Kurumu'na 'yeni hava yolu şirketini engelleyin' çağrısı

Condor'dan Rekabet Kurumu'na 'yeni hava yolu şirketini engelleyin' çağrısı
Almanya'nın en büyük tatil hava yolu şirketi Condor, TUI ile Etihad Airways'in yeni bir hava yolu şirketi kurma girişimine karşı Rekabet Kurumu'nu göreve çağırdı.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Etihad Airways'in, Air Berlin'in Niki Airlines'taki yüzde 40 hissesini alarak TUIfly ile birlikte yeni bir tatil hava yolu şirketi kurma girişimi, Condor'un tepkisini çekti. Yeni hava yolu şirketinin 2017 yılının nisan ayında hayata geçmesi beklenirken, 45 uçakla Almanya'nın en büyük tatil hava yolu şirketi olan Condor birleşmenin yeni şirketi pazarda dominant duruma getireceğini açıkladı. Condor Genel Müdürü Ralf Teckentrup, ''Yeni hava yolu şirketi özellikle Almanya'da daha önce görülmemiş bir konsantrasyon yaratacak.'' diyerek Rekabet Kurumu'nun söz konusu birleşmeyi engellemesi gerektiğini savundu.

Yeni kurulacak hava yolu şirketinin pek çok uçuş noktasında yüksek bir pazar payına sahip olacağının altını çizen Ralf Teckentrup, özellikle resort destinasyonlarında TUIfly veya Eurowings/Lufthansa'nın egemen duruma geleceğini kaydetti.

FİLODA 60 UÇAK BULUNACAK

TUI ile Etihad'ın kuracağı hava yolu şirketinin Niki markasıyla faaliyet gstereceği açıklanırken, şirketin Almanya, Avusturya ve İsviçre'den Akdeniz çanağındaki çok sayıda destinasyonun yanında, kısa mesafe noktalara da uçacağı ifade edildi. Şirketin filosunda, 41'i TUIfly ve 19'u Niki Airlines'tan olmak üzere toplam 60 uçak yer alacak.


Bu Haber 15.12.2016 - 13:55:49 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.