Çin-Türkiye gerilimi turizmi nasıl etkiler?

Çin-Türkiye gerilimi turizmi nasıl etkiler?
Çin ile Türkiye arasında yaşanan gerilimin belli ölçülerde ziyaretçi sayısına yansıyabileceği belirtildi.


Pekin merkezli Yabancı Diller Üniversitesi Turizm Enstitüsü Dekanı Zou Tongjian, Türkiye ile Çin arasınaki gerilimin Türkiye’ye giden Çinli turist sayısını etkileyebileceğini belirtti.

Sputnik'e konuşan Zou Tongjian, "Çin Dışişleri Bakanlığı gerçek durumu anlattı ve Türk tarafının açıklamalarına sert bir şekilde tepki gösterdi. Çin-Türk ilişkilerindeki mevcut durum dikkate alındığında, Türkiye'nin Çin'in duruşuna tepkisinin nasıl olacağını öngörmek çok zor. Bu olayın devam edip etmeyeceğini söylemek zor" ifadelerini kullandı.

''BELLİ ÖLÇÜLERDE ETKİLEYEBİLİR

Türkiye'nin, Çin için en önemli destinasyonlardan biri olduğunu kaydeden Zou Tongjian, "Elbette mevcut olay, Çinli turist sayısını belli ölçüde etkileyebilir. Güvenlik durumu ciddi boyuta ulaşmasa da Çin hükümeti, Türkiye'deki Çinlilerin çıkarlarının sağlanmasını önemsiyor, tehlikeli durumu önlemeye çalışıyor. Bu tür tedbirler, Çin vatandaşlarının dikkatli olmasını ve gereken tüm önlemleri almasını amaçlıyor" yorumunda bulundu.

NE OLMUŞTU?

Uygur Türklerinin tanınan halk ozanı Abdurrehim Heyit'in Çin'deki hapishanede öldürüldüğü şeklindeki yalan haber üzerine Türkiye Dışişleri Bakanlığı'nın Çin'e yönelik sert açıklaması sonrası iki ülke ilişkileri gerilmişti. Çin, önce ozanın yaşadığına dair video yayınlamış sonra da Türkiye'ye seyahat uyarısı yapmıştı.



Bu Haber 16.02.2019 - 09:26:56 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.