Bölgede yeni gerilim: Üç körfez ülkesi 'Lübnan'ı terk edin' uyarısı yaptı

Bölgede yeni gerilim: Üç körfez ülkesi 'Lübnan'ı terk edin' uyarısı yaptı
Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Kuveyt, vatandaşlarına ''aciln Lübnan'ı terk edin'' uyarısı yaptı.


TurizmGüncel

Türkiye'nin komşu ülkelerinde tansiyon bir türlü düşmüyorr. 2010 yılında başlayan ve Batılılar tarafından ''Arap Baharı'' olarak adlandırılan kaos ortamı her geçen gün yeni gerilimler üretiyor.

2010 yılından bu yana Mısır'dan Tunus'a, Libya'da Suriye'ye, Yemen'den Irak'a kadar çok sayıda ülkeyi kaosun ve savaşın içine iten siyasi gelişmelere bir yenisi daha eklenecek gibi görünüyor.

Son olarak Körfez'in 3 monarşisi, Lübnan'a dönük seyahat uyarısı yaptı. Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Kuveyt, vatandaşlarından acilen Lübnan'ı terk etmesini istedi.



LÜBNAN BAŞBAKANI SUUDİ ARABİSTAN'DA İKEN İSTİFA ETTİ

Lübnan Başbakanı Saad Hariri, geçtiğimiz günlerde Suudi Arabistan'da görevinden istifa ettiğini açıkladı. Lübnan Cumhurbaşkanı ve yetkilileri ise, Hariri'nin Suudi Arabistan tarafından alıkonulduğunu belirterek, derhal Başbakan'ın ülkesine dönmesine izin verilmesini istedi.

İSRAİL TARİHİNİN EN BÜYÜK HAVA TATBİKATINI YAPIYOR

Öte taaftan İsrail, tarihinin en büyük hava tatbikatını yapacağını açıkladı. Şalom gazetesinde yer alan habere göre, 100 uçak, onlarca helikopter ve insansız hava aracının katılımıyla yapılacak  Mavi Bayrak adlı tatbikatta 8 gerçek 2 hayali ülkenin yer alacak. İsrail Hava Kuvvetleri'nin komutasında yapılacak tatbikata, Yunanistan, Hindistan, ABD, Almanya, Polonya, Fransa ve İtalya da katılacak.

İSRAİL LÜBNAN'I İŞGAL EDECEK İDDİASI

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre İsrail, Lübnan'ı işgat etme planı yapıyor. İddiaya göre, İsrail Ordusu hava ve karadan yoğun füze saldırıları ile başlayacak saldırı kapsamında İsrail sınırında yer alan Nakura’dan Dahiye Celubiyye bölgesine kadar işgal edilecek. İsrail tarafından hazırlanan işgal haritasına göre Lübnan’ın yüzde 65’ine girilecek ve Hizbullah’a ait noktalar ele geçirilecek.



Bu Haber 11.11.2017 - 10:52:52 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.