Almanya pazarının gündemi: Olası iş birlikleri ve pazardan çekilmeler

Almanya pazarının gündemi: Olası iş birlikleri ve pazardan çekilmeler
Bu hafta Almanya pazarında TUI'nin Tunus'tan çekilme ihtimali ile Lufthansa ve EasyJet arasındaki işbirliği ihtimali konuşuldu.


TurizmGüncel

Yaz sezonunda fiyatlarda ortalama yüzde 2 oranında artış gerçekleştiren TUI, satışlarda yüzde 1'lik, gelirlerde ise yüzde 3 'lük artış elde etti. Öte yandan grup Almanya'da yüzde 4, İngiltere'de yüzde 5, Benelüks'te yüzde 2 ve Nordik ülkelerinde yüzde 2 oranında gelir artışı elde etti. 
 
Grubun kış satışları sabit kalırken fiyatlarda yüzde 4 oranında artış gözlemlendi. 

RIU TUNUS'TAN ÇEKİLECEK Mİ?

Öte yandan, TUI'nin bağlı markası RIU, Tunus'ta bulunan 10 otelinin geleceğini tartışıyor. Riu İmperial Marhaba Otel'de meydana gelen saldırının ardından otellerle görüşmeler gerçekleştiriyor, ancak henüz bir karar vermiş değil. Riu'nun Tunus'ta bulunan 10 otelinin 6'sı şu an hizmet veriyor, ancak İspanyol basını şirketin otelleri kapatacağına dair haberlere sıkça yer veriyor. Riu yetkilileri ise her r mümkün olduğunu açıkladı.

LUFTHANSA, EASYJET VE EUROWINGS İLE İŞ BİRLİĞİNE GİDECEK
 
Alman turizm sektörünün bir başka gündemi ise, Lufthansa ile Eurowings ve Easyjet arasındaki iş birliği ihtimali. Lufthansa CEO'su Carsten Spohr, Der Spiegel'e yaptığı açıklamada, grubun diğer hava yolları ile aktif iş birliği yapabileceğini açıkladı. Spohr, Easyjet'in bu isteğini açıkça gösterdiğini söyledi ve “Avrupa'da bütçeli hava yolları arasında bir iş birliğine ihtiyacımız var ve Eurowings de bunun bir parçası olmalı” şeklinde konuştu. 
 


Bu Haber 24.09.2015 - 12:42:16 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.