Thomas Bösl: Türkiye 2022’de iyi bir yerde görünüyor

Thomas Bösl: Türkiye 2022’de iyi bir yerde görünüyor
AKTOB’un düzenlediği 11. Uluslararası Resort Turizm Kongresi’ne katılan Alman RTK Grup CEO’su Thomas Bösl, Antalyalı turizmcilere seslendi. Bösl, 2022 sezonunun Türkiye için iyi göründüğünü söyledi.

TurizmGüncel

RTK Grup CEO’su Thomas Bösl müşterilerin 2022 yılında seyahat ve tatil için hala emin olmadığını söyledi. Türkiye’nin  aktif olması, kişilere emin ve güvenli bir destinasyon olduğunu göstermesi gerektiğini ifade eden Bösl, “Önlemleri anlatmalıyız. Almalıyız ki Türkiye’de güvenli bir turizm sunabilsinler.” dedi.

Bösl, konuşmasının devamında şunları söyledi:

Almanya’daki seyahat Acentaları ile ilgili gelişmelere değinmek istiyorum. Almanya ve Türkiye olarak iyi bir partnerliğimiz var. Seyahat acenteleri bizim grubumuzda son iki yılda sadece yüzde 10 acente kaybına uğradık. Almanya’daki seyahat acentelerine verilen destek çok az ve kredi alamadılar.

Turizmde önümüzdeki yıl yüzde 80 artış bekliyoruz. Şu anda çok az seyahat edildiği için güncel durumu göremiyoruz. Avrupa’da aşılama yükseliyor ve bu nedenle daha iyi bir turizm olacağını düşünüyoruz. Her şey dahil trendi devam edecek. Alman turist için emin olmak çok önemli. Bir diğer önemli konu Türkiye’nin diğer bölgelerine bakıyoruz ve görüyoruz ki Antalya çok tercih edilen bir hedef. İstanbul ve Ege’yi de desteklemek istiyoruz. Sadece Antalya’ya odaklanmamalıyız.

Rezervasyonlara bakarsak 2022 için bize göre Almanya pazarının yüzde 40’ını göstermek istiyoruz. Türkiye Kanarya Adaları ile başa baş ilerliyor. Türkiye’deki durumu açık ve net bildirmemiz gerekiyor. Türkiye’nin güvenli olduğunu göstermeliyiz. Anket yaptık ve güncel rakamlar çıktı ortaya. Turizm şirketlerine gelişim nasıl diye sorduk yüzde 60 olumlu. Sürdürülebilir turizm çok önemli bir yerde. Türkiye’de hangi hedeflerin seçildiğine bakarsak Türkiye’deki hijyen şartlarını çok iyi belirtmeliyiz. Bu konuda daha iyi reklam yapmalıyız.

Alman seyahat acentalarının beklentisi nedir? Pozitif bir beklenti var. İnsanlar gezmek istiyor denize girmek istiyor. Bu konudaki karar da önümüzdeki haftalarda belli olacak. Almanya’da Aralık’tan sonra insanlar nereye gideceğine karar veriyorlar. Bu nedenle bu rezervasyonları yakalamamız gerekiyor. Seyahat acentalarının bir başka isteği daha var. Oteller ve destinasyonlardan direkt haber almak istiyorlar. Hijyen konseptleri de açıklanmalı.

2022’de Türkiye iyi yerde. İyi bir seçim olacak. Önümüzdeki haftada çok daha etkili olmalıyız ki Türkiye daha fazla tercih edilsin.

9200 RTK seyahat acentası sizinle yine uzun yıllar çalışmak istiyor. Eski günlere geri dönmek istiyor. Alıştığımız başarıları yeniden yakalamak istiyoruz. Türkiye her zaman iyi bir partnerdi ve iyi bir partner de olmaya devam edecek.”



Bu Haber 25.11.2021 - 12:15:51 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.