DRV Başkanı Norbert Fiebig’den Türkiye vurgusu

DRV Başkanı Norbert Fiebig’den Türkiye vurgusu

Alman Seyahat Birliği (DRV) Başkanı Norbert Fiebig, paket tur satışlarının şubat ayında bu yana pandemi öncesine ulaştığını açıkladı.


DRV Başkanı Norbert Fiebig, Almanya seyahat pazarında ispanya ve Yunanistan’ın popüler olduğunu, yüksek riskli ülkeler kategorisinin kaldırılmasıyla Türkiye ve Mısır’ın da fayda sağlayacağını ifade etti.

Pandemi öncesinin yüzde 38 gerisinde

İki yıllık pandeminin ardından Almanlarının seyahat etme isteğinin geri döndüğünü kaydeden Fiebig, rezervasyonların da önemli ölçüde arttığına dikkat çekti. Fiebig, “Şubat ayından bu yana rezervasyonlar haftalık bazda pandemi öncesi seviyelerin üzerinde. Aileler artık tatillerini normalden biraz daha geç rezerve ediyor. Ancak şu anda rezervasyon eğrisinde güçlü bir büyümeye tanık olmamıza rağmen, yaz sezonu için genel rezervasyon hacmi Kovid öncesi dönemlere kıyasla hâlâ yüzde 38 aşağıda” dedi.

Bloomberg’de yer alan habere göre Almanya, 3 Mart’tan bu yana yüksek riskli ülkeler listesini ortadan kaldırdı. Robert Koch Enstitüsü (RKI), Omikron varyantının şiddetli hastalık ilerlemesine neden olma yeteneğinin daha önce baskın mutasyonlara kıyasla çok daha az olduğu kararını destekledi. Fiebig, özellikle Türkiye veya Mısır gibi hala o listede kalan destinasyonların tercih edileceğini belirtti.

Geçen yıl 3 milyondan fazla Alman geldi

Ocak-Aralık döneminde en çok ziyaretçi gönderen ülke sıralamasında önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 120 artışla Rusya birinci olmuş, bu ülkeden Türkiye’ye 4 milyon 694 bin ziyaretçi gelmişti. İkinci sıradaki Almanya’dan Türkiye’ye gelen ziyaretçi sayısı yüzde 175 artışla 3 milyon 85 bin olmuş, üçüncü sırada ise Ukrayna yer almıştı.

"Sektör ek zorluklarla yüzleşecek"

Rusya-Ukrayna savaşının uluslararası alanda ekonomiyi, hayatı ve tüm sektörleri her düzeyde etkileyeceğini ifade eden DRV Başkanı Norbert Fiebig, bununla ilgili somut sonuçları şu anda tahmin etmenin zor olduğunu bildirdi. Fiebig, “Açık olan şu ki, endüstrimiz Covid-19’un ardından ek zorluklarla yüzleşecek. Sektörü toparlanmaya teşvik edecek yolların aranmaya devam edilmesi gerekiyor.” diye konuştu.



Bu Haber 14.03.2022 - 17:07:33 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.