Alanyalı yeni Bakan Mevlüt Çavuşoğlu: Buruk bir sevinç yaşıyorum

Alanyalı yeni Bakan Mevlüt Çavuşoğlu: Buruk bir sevinç yaşıyorum
Alanyalı Ak Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Birliği (AB) Bakanı oldu. Böylece Alanya, tarihinde ilk kez bir 'Bakan' çıkarmış oldu


Bakan istifalarının ardından, tüm Alanya'nın gözü Dışişleri Konutu'ndaki Başbakan Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Gül arasındaki yeni kabine görüşmesine çevrildi. Çünkü Alanya'nın beklentisi, içimizden biri olan Mevlüt Çavuşoğlu'nun yeni kabinede yer almasıydı. Bu yüzden herkes ekrana kilitlendi.

Gül'e yeni kabineyi sunan Başbakan Erdoğan, ardından Başbakanlık Merkez Binası'nda yeni kabinedeki 10 bakanın ismini açıkladı. Bu isimler arasında Çavuşoğlu'nun da olması Alanya'yı sevince boğdu. AGC Başkanı Dim, "Hayırlı olsun. Erdoğan doğruyu yaptı. Alanya için büyük bir onur. Tebrikler Sayın Bakanımıza" dedi.

ALANYALI TURİZMCİLER NE DİYOR?


Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili ise "Yaşanan gelişmenin turizm şehri Alanya'mıza pozitif etki edeceğini düşünüyorum. Bölgemizden bir isimin bu göreve getirilmesinden dolayı mutluyuz. Bugüne kadar yapmış olduğu çalışmalarla deneyim ve birikim sahibi olan bir isim" dedi. Alanya'ya, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinden tatil veya yerleşik yaşam için gelen çok sayıda misafirin olduğunu dile getiren Sili, "Avrupa turizm lobisinde elimiz daha da güçlenecektir" şeklinde konuştu.
Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Başkanı Faik Kaptanoğlu ise "Alanya için oldukça mutluluk verici ve bizleri onurlandıran bir gelişme. AB Bakanlığı görevinin açıklanmasından sonra da Avrupa basını ve yöneticileri tarafından pozitif karşılandı. Alanya'ya ve ülkemize hayırlı olsun" dedi.

ÇAVUŞOĞLU: BURUK BİR SEVİNÇ YAŞIYORUM


Avrupa Birliği (AB) Bakanlığına getirilen Mevlüt Çavuşoğlu ise yeni göreviyle ilgili duygularını paylaştı.

Çavuşoğlu, Egemen Bağış'ın bakanlıktan ayrılacak olması nedeniyle buruk bir sevinç yaşadığını söyledi ve "Egemen beyle çok eski dostuz. Görevi ondan devralmak önemli. Bakanlığa benim atanmamdan kendisini de çok memnun oldu" dedi.

İNGİLİZCE, JAPONCA, ALMANYA BİLİYOR


1968 yılında Alanya'da doğan Çavuşoğlu, 1988'de Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu.

1991 yılında ABD Long Island Üniversitesi'nde asistanlık bursu kazanarak ekonomi dalında master yaptı. Aynı Üniversitede öğretim görevlisi olarak çalıştı. 1993 yılında Ankara Üniversitesi'nde Avrupa Birliği uzmanlığını tamamladı. Bilkent Üniversitesinde doktora programına başladıktan sonra İngiltere'de , London School of Economics'te Avrupa Birliği bursu kazanarak Çevre ekonomisi ve Sürdürülebilir Kalkınma konusunda doktora çalışması yaptı. Aynı okulda Türk Derneği Başkanlığı'nı yürüttü.

Çevre Bakanlığı Dış İlişkiler Dairesinde Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) adına çalıştı. Ankara'da bulunan Antalyalılar Derneği Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. Demokrat Aydınlar Hareketi kurucu üyesi, Mülkiyeliler Birliği, rekabeti Koruma ve Geliştirme Derneği, Yörükler- Türkmenler Derneği ve Türk-Japon Dostluk derneği üyesidir. AK Parti Kurucu Üyesi, Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı ve Ekonomi Kurulu Üyesidir.

İngilizce, Japonca, ve Almanca bilmektedir. Evli ve bir çocuk babasıdır.




Bu Haber 26.12.2013 - 09:33:54 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.