Bakanlık ücretsiz halk plajı sayısını 35’e çıkartacak

Bakanlık ücretsiz halk plajı sayısını 35’e çıkartacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı, açacakları yeni halk plajlarıyla Türkiye genelindeki halk plajı sayısının 35’e ulaşacağını duyurdu.


Kültür ve Turizm Bakanlığı her ihtiyaca uygun tasarladığı ücretsiz 5 yıldızlı halk plajı sayısını Türkiye genelinde 35’e çıkaracak. Ortalama 100 bin kişinin ağırlandığı plajlarda sayı arttıkça, Türkiye genelindeki şezlong sayısı da yaklaşık 30 bine ulaşacak.

Akdeniz’de 9, Ege Bölgesinde 5 ücretsiz halk plajını hizmete sunan Kültür ve Turizm Bakanlığı,  Antalya’da 2 bin 600 şezlong kapasitesiyle önümüzdeki günlerde açacağı Küçük Çaltıcak Ücretsiz Halk Plajı ile bugüne kadar toplam 15 plajın açılışını yapmış olacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Manavgat Ilıca ile Kemer Tekirova ve Bodrum Yalıkavak Ücretsiz Halk Plajları’nda da proje çalışmalarına başladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı bugüne kadar Antalya’da Belek, Kemer-Çamyuva ve Çifteçeşmeler (Erez Burnu) ile Kadriye ve Manavgat, Muratpaşa-Lara ve Bahçecik Ücretsiz Halk Plajlarını hizmete sundu.

Muğla’da Bodrum-İçmeler, Marmaris-İçmeler, Türkbükü ve Torba Ücretsiz Halk Plajları’nı ziyaretçileriyle buluşturan Bakanlık, İzmir Pırlanta Ücretsiz Halk Plajının ise 2019 yılında açılışını yaptı.



Bu Haber 19.07.2023 - 13:49:06 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.