Ahmet Emre Bilgili'den Sarai Sierra cinayeti hakkında açıklama

Ahmet Emre Bilgili'den Sarai Sierra cinayeti hakkında açıklama
İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili yaptığı açıklamada ABD'li turist Sarai Sierra cinayeti hakkında basının tavrını eleştirdi. İstanbul'un Ocak ayında turist sayısını yüzde 18 oranında artırmasını da değerlendiren Bilgili "İyi başlayan iyi gider" dedi.


TurizmGüncel


İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili İstanbul'un Ocak ayında yakaladığı yüzde 18'lik turist artışı için şunları söyledi:

“Ocak ayı turist rakamlarının %18 gibi ciddi bir artışla başlaması İstanbul'un yöneticileri ve turizm sektörü açısından büyük bir moral olmuştur. İyi başlayan iyi gider sözü çerçevesinde 2013 yılının pozitif geçeceğine inanıyoruz. Yeter ki turizmin bileşeni bütün taraflar aynı bilinç ve sorumluluk içerisinde hareket edelim. İstanbul turizminin önü açıktır. Bu şehir daha çok misafiri ağırlamak için bir bütün olarak hazırdır.
 
Bilgili ABD'li turist Sarai Sierra cinayeti hakkında da şu açıklamayı yaptı:
 
"Diğer taraftan İstanbul'da misafirimiz olan Amerikalı Sarai Sierra’nın hunhar bir cinayete kurban gitmesi tüm turizm camiasını derinden üzmüştür. Bu türden olayların olmaması ortak dileğimizdir. Bundan ders alıp gerekeni hep birlikte yapmalıyız. Turizmin en büyük sermayesinin 'güven' olduğu anlayışı içerisinde İstanbul'da olan münferit türden olayların basınımız tarafından daha duyarlı biçimde verilmesinde yarar görülmektedir. Kriminal ayrıntılarla yüklü haberler İstanbul güvenli değildir algısı oluşturmaktadır. Bu tür olayların vuku bulmaması için hepimizin aynı derecede yüksek sorumluluk içerisinde hareket etmesi gerekmektedir.” 


Bu Haber 04.02.2013 - 12:31:36 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.