'6 aydır maaş alamadık' diyen otel çalışanlarından eylem

'6 aydır maaş alamadık' diyen otel çalışanlarından eylem
Antalya'da bulunan Euphoria Tekirova Hotel işçiler, Temmuz 2016 tarihinden beri ücretlerini aramadığı gerekçesiyle eylem yaptı. 6 aydan beri ücretlerini alamadıklarını belirten işçiler, çocuklarına harçlık veremediklerini, faturalarını ödeyemediklerini ve borçlar yüzünden kapılarına icra gelmeye başladığını ifade etti.


Evrensel Gazetesi'nden Mehmet Zengül'ün haberine göre, Antalya Aspendos Bulvarı üzerinde bulunan Prince Group binası önünde basın açıklaması yapmak için bir araya gelen işçiler, şirket yöneticileri ile görüştü. Şirket yöneticisinin işçilerinden birkaç temsilci ile bina içerisinde görüşme teklifi üzerine, işçiler, özel görülme kabul etmediklerini ve birlikte konuşmak istediklerini söyledi.

Şirket önünde yapılan basın açıklamasına Devrimci Turizm İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mustafa Yahyaoğlu da destek verdi. Basın açıklamasını Euphoria Tekirova Hotelde çalışan bir işçi okudu.

'KAPIMIZA İCRA GELMEYE BAŞLADI'

Basın açıklamasını okuyan otel çalışanı, temmuz ayından itibaren tüm maaş ve tazminat hakları için ödeme beklediklerini belirterek, “Ücretlerimizin ödenmemesi yaşamlarımızı olumsuz yönde etkiledi. Evlerimizin elektrikleri kesildi, kapımıza icra gelmeye başladı” dedi.

'OTEL DOLUYKEN PARAMIZI ALAMADIK'

Otelin geçtiğimiz mayıs ayından kasım ayına kadar yüzde seksen doluluk oranıyla; haziran ,temmuz ve ağustos aylarında ise tam dolulukla çalıştığının belirtildiği açıklamada, işçilerin ücretlerin otelin dolu olmasına rağmen ödenmediğini iddia edildi.

'İSMAİL LEPIEV ANTALYA'YA GELECEK, ALACAKLAR ÖDENECEK'

Yöneticilerin, 9 Şubat tarihinde Prince Group Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Lepiev'in Antalya'da olacağını ve o gün şubat sonuna kadar işçilerin haklarının ödeneceğine dair yazılı taahhüt verileceği sözü üzerine, işçiler 9 Şubat günü daha kalabalık bir şekilde aynı yerde olacaklarını oylayarak dağıldılar.   





Bu Haber 07.02.2017 - 10:54:11 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • hasan 12.02.2018 - 09:23

    İsmail Lepiev 2017 yazından 1 aylık maaşımın üzerine yattı,karısı çarşaflı sözde dini bütün bir adam ama adam telefonlarımıza çıkmıyor allah ailesinden çıkarsın o parayı inşallah

  • Turist 07.02.2017 - 03:02

    Geçmiş olsun tüm emekçi kardeşlerimize ! inşalah hakkınızı alırsınız , kul hakkı yiyen iflah olmaz , acısı bir yerlerden elbet çıkar bu böyle biline...

  • Majesty 07.02.2017 - 11:46

    Helal olsun sizlere

  • Fatih mirage 07.02.2017 - 11:34

    Helal olsun issi kardeslerime bizde majesty hotelde aynisini yasadik ama birlik olamadik vural oger bizi takti

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.