'2019'da alkollü mekan yasakları daha da genişleyecek'

'2019'da alkollü mekan yasakları daha da genişleyecek'
Hürriyet gazetesi yazarı Cengiz Semercioğlu, Zongulda'ta bir plajda bira içtikleri için gözaltına alınan iki kadın üzerinden Türkiye'deki içkili mekanlara getirilen sınırlamaları kaleme aldı. 2019'dan itibaren mekanlrın içki satışı yapabilmesi için bakanlık belgesinin yetmeyeceğini kaydeden Semercioğlu, ''insanların özgürlüklerine o kadar çok kırmızı çizgi çekildi ki, sonuna kadar sahilde bira içen o iki kadının yanındayım.'' diye yazdı.



Geçtiğimiz günlerde Zonguldak'taki Kaputaj Plajı'nda bira içtikleri için göaltına alınan iki kadın gerek yaygın gerekse sosyal medyada geniş yer bulmuştu. Konuyu bugün köşesine taşıyan Hürriyet yazarı Cengiz Semercioğlu, ''İki kadının plajda oturup, kimseleri rahatsız etmeden bira içmesinin hiçbir sakıncası yok... Polislerin terör baskını yapar gibi kadınlara ‘operasyon’ çekmesi, karakola götürmeleri falan olacak iş değil.''ifadelerini kullandı.

''KAPUTAJ PLAJI'NDA BİRA İÇECEK BİR TANE MEKAN VAR MI?''

''Kolluk kuvvetlerinin aynı hızı şortlu kadın dayak yediğinde, taciz, tecavüz vakalarında göstermesini istiyoruz.'' diyen Semercioğlu, dünyanın pek çok gelişmiş ülkesindeki park ve sahillerde alkol tüketiminin yasak olduğuna dikkat çekerek, ''O parklarda, sahillerde alkol alınacak kafelerin, mekanların yerleri bellidir. Onun dışında uluorta alkol tüketemezsiniz... Ben şimdi Zonguldak Belediyesi ve “Olayı büyütmeye gerek yok” diyen Zonguldak Valisi’ne sesleniyorum... Kamuya açık parklarda, sahillerde içki içilmemesine tamam... Peki siz sahile karşı bira içip keyif yapacak vatandaşın bu en doğal hakkı için ne yaptınız? Kapuz Plajı’nda oturup bira içecek tek bir mekan, kafe, restoran mı var?'' diye seslendi.

ALKOLLÜ MEKANLAR ÖCÜ GİBİ GÖRÜLÜYOR

Anadolu'nun, hatta İstanbul'un pek çok yerinde insanların alkol tüketebileceği alan bırakılmadığına dikkat çeken yazar, (...) Siz alkollü mekanlara öcü gibi görüp, ‘günah yuvaları’ olarak baktığınız sürece insanlar da eline birasını, şarabını alıp orada burada içki içer...'' dedi.

''BAKANLIK BELGESİ YETMEYECEK, YASAKLAR DAHA DA GENİŞLEYECEK''

2019 yılından sonra alkol yasaklarının daha da genişleyeceğini belirten Cengiz Semercioğlu, ''Çünkü 2019 yılından sonra alkol satışı için Turizm Bakanlığı’ndan alınan turizm yatırım belgeleri yeterli olmayacak. Bugün pek çok mekan, restoran turizm işletme belgesine dayanarak alkol satışı yapabiliyor. Turizm Bakanlığı’ndan alınan bu işletme belgeleri geçerli olmayacak, Tütün ve Alkol Piyasası Denetleme Kurulu’nun yaptığı yeni düzenlemeye göre, alkol satışı yapan yerler eğitim kurumları ve ibadethanelere en az 100 metre uzaklıkta olacak...100 metreden az ise isterse Turizm Bakanlığı’ndan işletme belgesi olsun, mekana alkol satış ruhsatı verilmeyecek. İstanbul’da bugün alkol satan pek çok mekanın kapanması demek bu.'' ifadelerini kullandı.

Semercioğlu yazısını, ''O yüzden Zonguldak’taki iki kadın doktorun içtikleri birayı değil, önce özgürlüklerini tartışmalıyız.'' diyerek bitirdi.

Yazının tamamı>>>





Bu Haber 16.09.2017 - 12:42:26 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.