2015'te Türkiye İngiltere'de hangi özellikleri ile ön plana çıkabilir?

2015'te Türkiye İngiltere'de hangi özellikleri ile ön plana çıkabilir?
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği, Londra'da düzenlenen WTM Fuarı'nın sonuç raporunu yayınladı. İngiliz ekonomisinin ve buna bağlı olarak tüketici tutumunun da değerlendirildiği raporda, 2015 yılında Türkiye'nin bu ülkede en büyük avantajının uyugun fiyat - kaliteli hizmet olduğu kaydediliyor.


TÜRSAB'ın hazırladığı fuar sonuç raporunun değerlendirme bölümünde şu noktaların altı çiziliyor.

-    İngiliz ekonomisindeki yükseliş ülke turizminin 2015 yılında büyüme göstereceğine yönelik umutları arttırıyor.

-    WTM 2014 Endüstri Raporu’na göre işsizliğin 2008’den bu yana en düşük seviyesine gerilemesi ve artan tüketici güven endeksi İngiltere pazarında büyümenin süreceğine işaret olarak görülüyor.

-    İngiliz pazarında büyüme öngörülse de 2008 ekonomik krizinde ortaya çıkan ve “Staycation” olarak adlandırılan ülke içinde tatil anlayışının etkisini sürdüreceği öngörülüyor. WTM 2014 Endüstri Raporu’na göre İngilizlerin Yüzde 30’u ülke içinde tatile çıkma niyetinde.

-    İngiliz tatilciler için 2015 yılında en belirleyici hususlardan birinin uygun fiyat olması bekleniyor. İngiltere içinde tatile çıkmayı planlayanların yüzde 60’a yakın kısmı uygun fiyatı önemsediğini dile getiriyor.

-    İngiltere pazarında Türkiye’nin en önemli avantajını uygun fiyat / kaliteli hizmet oluşturuyor.

-    Türk Lirası’nın Pound karşısında yaşadığı değer kaybı, Türkiye’yi uygun fiyat beklentisine sahip İngiliz turistler için cazip hale getirebilir.

-    Eylül ayında gerçekleşen Türkiye rezervasyonlarında 2015 yılı için Türkiye’ye yönelik talepte yüzde 7’lik artış kaydedildiği belirtilse de İngiltere pazarında belirleyici olacak olan rezervasyon dönemi önümüzdeki yılın ilk çeyreği olacak.

-    Türkiye için en önemli riski ise bölgemizdeki jeopolitik gelişmeler oluşturuyor. Türkiye’nin güvenli bir ülke olduğuna yönelik genel bir algı olsa da bölgemizdeki gelişmeler tüketicilerin tercihlerinde belirleyici olacak.

-    İngiltere’nin en büyük üçüncü tur operatörü konumunda bulunan Jet2Holidays’in Antalya’yı programına alması fuarda Türk turizm profesyonellerini umutlandıran bir gelişme oldu.

-    ICF Airports ve Jet2Holidays arasında WTM Londra Fuarı sırasında gerçekleştirilen anlaşmaya göre; Jet2Holidays şirketi, 2015 yaz sezonundan itibaren Leeds, East Midlands, Glasgow, Manchester ve Newcastle’dan
Antalya uçuşlarına başlayacak. İlk etapta 2015 yaz sezonunda gerçekleşecek uçuşların sonraki dönemde arttırılması gündeme gelebilecek.

-    Fuara katılan Türk turizmcilerin genel öngörüsü 2015’te İngiliz pazarında Türkiye açısından 2014’e yakın bir seyir izleneceği yönünde oldu.




Bu Haber 12.11.2014 - 17:04:36 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.