18 oteli bulunan Akfen'in büyüklüğü 16,6 milyar liraya ulaştı

18 oteli bulunan Akfen'in büyüklüğü 16,6 milyar liraya ulaştı

17 oteli ve 1 tatil köyü bulunan Akfen GYO’nun aktif büyüklüğü 16,6 milyar TL’ye ulaştı


Türkiye genelinde 17 oteli ve 1 tatil köyü bulunan Akfen GYO, 2023 yılının ilk yarısına ilişkin büyüme rakamların açıkladı.

Açıklanan finansal tablolara göre yılın ilk 6 ayında şirketin geçen yıl 9.4 milyar TL olan aktif büyüklüğü bu yılın aynı döneminde yüzde 78 artışla 16.6 milyar TL’ye çıktı.

Yine geçen yılın aynı dönemine göre şirketin 6.1 milyar TL olan öz sermayesi yüzde 68 artışla 10.2 milyar TL, 176 milyon TL olan hasılatı yüzde 95 artışla 343 milyon TL’ye, 1.3 milyar TL olan kârı ise yüzde 97 artışla 2.5 milyar TL’ye ulaştı.

Akfen GYO’nun net aktif değeri ise geçen yıla göre yüzde 75 artışla 10.8 milyar TL’ye çıktı. Buna göre Akfen GYO, 7 Ağustos Pazartesi günü kapanış fiyatına göre yüzde 38 iskontolu işlem gördü. 

“Doğru zamanda doğru stratejiler uyguladık”

6 aylık sonuçları değerlendiren Akfen GYO Genel Müdürü Sertac Karaağaoğlu, "2023 yılının ilk yarısında Akfen GYO olarak elde ettiğimiz sonuçları gururla karşılarken, aynı zamanda geleceğe olan güvenimizi artıran önemli bir başarı olarak görüyoruz” ifadelerini kullandı. Karaağaoğlu şöyle devam etti:

“Bu dönemde ortaya çıkan rakamları, doğru zamanda, doğru stratejilerle ve kararlılıkla attığımız adımların bir göstergesi olarak görüyoruz. Şu anda bunların meyvesini topluyoruz. Şirket olarak her zaman öz kaynaklarımızı güçlendirmek, yatırımcılarımıza değer katmak ve sektörde öncü bir konumda olmak hedefiyle çalışıyoruz. İlerleyen dönemlerde Akfen GYO olarak sektördeki büyümemizi sürdürmeye, yatırımcılarımıza değer katmaya ve gayrimenkul sektöründe kalıcı izler bırakmaya devam edeceğimize inancımız tamdır."



Bu Haber 08.08.2023 - 09:47:07 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.