Türkiye'nin en pahalı yalısı 100 milyon Euro'ya Katarlılara satıldı

Türkiye'nin en pahalı yalısı 100 milyon Euro'ya Katarlılara satıldı
İki hafta önce Türkiye’yi ziyaret eden Katar Emiri Şeyh Temim, Cumhurbaşkanı ile görüşürken, Kraliçe İstanbul’da Erbilgin Yalısı’nı beğendi. Emir yalıyı eşine hediye etti.


Vatan Gazetesi'nden Meltem Kara'nın haberine göre yalı 100 milyon euroluk rekor fiyatla satıldı. Tapu kayıtlarında yalının Katarlı işadamı Abdulhadi Mana Al-Hajri’ye satıldığı bilgisi yer aldı ancak yalının gizli sahibi olduğu ortaya çıktı: Sheikha Anoud bint Mana al-Hajri... Yani, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed el Sani’nin ikinci karısı olan Katar Kraliçesi Anoud.

BABASI ADINA KAYITLI

25 Mart tarihli el değiştirme işlemine göre, tapu kayıtlarında yalının yeni sahibi olarak ‘Dardanelles Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi’ gözüküyor. Londra merkezli bu şirket, İstanbul’da Mart 2014’te Katarlı işadamı Abdulhadi Mana Al-Hajri tarafından kuruluyor. Katarlı işadamı Al-Hajri, bir dönem Katar’ın Ürdün Büyükelçiğini de yapmıştı.

Yalının gizli sahibini ortaya çıkaran detay Al Hajri’nin kızının Katar Emiri Şeyh Temim’in ikinci karısı olması. Katar Emiri ve ailesinin isminin öne çıkmaması ve Kraliçe Anoud’un babasının halihazırda Türkiye’de mevcut bir şirketi bulunduğu için satın alma Dardanelles Gayrimenkül üzerinden yapıldı.


Bu Haber 28.03.2015 - 10:38:41 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.