Trump’ın zaferi seyahat sektörünü nasıl etkileyecek?

Trump’ın zaferi seyahat sektörünü nasıl etkileyecek?
Donald Trump’ın ABD Başkanı seçilmesi, tüm dünyayı olduğu gibi küresel seyahat sektörünü de etkileyecek. Seyahat uzmanları, kendisi de bir turizmci olan Trump’ın galibiyetinin sektör açısından ‘en kötü senaryo’ olduğu değerlendirmesini yapıyor.


 
TurizmGüncel – Dış Haberler
 
Euromonitor tarafından ABD seçimlerine dair yayımlanan raporda, Trump’ın galip gelmesinin özellikle ABD turizm sektörü olmak üzere, sektörü Clinton’ın kazanmasından daha kötü etkileyeceğini ifade ediliyor. 
 
Değerlendirmeye göre, Trump’ın Amerika-merkezci bakış açısı, Müslüman ve terör mağduru ülke vatandaşlarına dönük yasak ve Meksika sınırına duvar örme söylemleri, seyahat ve turizm sektörüne ağır bir darbe indirecek. 
 
71 MİLYAR DOLAR GELİR KAYBINA NEDEN OLABİLİR
 
Raporda, Amerikan düşünce kuruluşu Council of Foreign Relations tarafından yayımlanan bir rapordan alıntılar da yer alıyor. Buna göre, Müslüman seyahatçilere dönük bir yasak ABD’ye yılda 35 ila 71 milyar dolar gelir kaybı ve 132 bin civarı işe mal olabilir. . 
 
Trump’un Kanada’nın ardından ABD’ye en çok ziyaretçi yollayan ülke durumundaki Meksika’ya dönük olumsuz yaklaşımının, bu pazarı da sert bir şekilde vuracağı ifade ediliyor. 
 
AIRBNB VE EXPEDIA’YI DA VURACAK
 
Raporda ayrıca, Airbnb ve Expedia gibi Meksika ve Latin Amerika’nın genelinde yoğun olarak faaliyet gösteren seyakat devlerinin de durumdan negatif etkilenebileceği değerlendirmesi yer alıyor. 
 
Öte yandan, Trump’ın ‘kadın karşıtı’ adledilen söylemleri ile yardımcısı Mile Pence’in valise olduğu Indiana’da eşcinselliği gayrımeşru ilan etmeye dönük çalışmalarının bu iki hızlı büyüyen seyahat segmentini de olumsuz etkileyeceği belirtiliyor. 
 



Bu Haber 09.11.2016 - 13:56:13 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.