Transit yolculara bedava konaklama verilecek, masrafları kim yüklenecek?

Transit yolculara bedava konaklama verilecek, masrafları kim yüklenecek?
İstanbul Valisi Vasip Şahin, kentin düşen turist sayısını artırmak için yeni bir uygulamaya gidileceğini açıkladı. Buna göre, THY'nin transit yolcularına İstanbul'da 1 gün bedava konaklama hizmeti sunularak, yolcuların en azından 1-2 gün kentte kalması sağlanacak.


Turizm sektörü temsilcileriyle turizm geliştirilmesine yönelik bir toplantı düzenleyen İstanbul Valisi Vasip Şahin, toplantı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Son dönemde Türkiye ve İstanbul’da düşen turist sayısının tekrar artırılması noktasında çalışmalar yürütüldüğünü belirten Vali Şahin, konuya dair bazı detayları paylaştı. 

'MALİYETLERİNİ BİRLİKTE ÜSTLENECEĞİZ'
 
''İstanbul bu işin merkezlerinden biri olduğu için nelerin yapılabileceğine dair toplantılar yaptık.'' diyen Şahin, bu amaçla bir toplantı yapıldığını ve toplantıya İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Ticaret Odası ve ilgili diğer kurumların yöneticilerinin katıldığını ifade etti.

Milliyet'ten Pınar Aktaş'ın haberine göre, tartışmalarda Türk Hava Yolları'nın transit yolcularının kentte konaklatılmasının ele alındığını belirten Şahin, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

'THY PROMOSYON OLARAK SUNACAK'
 
''Toplantıda, 'Türk Hava Yolları üzerinden İstanbul’a gelen transit yolcuları İstanbul’da bir ya da iki gün misafir edebilir miyiz? Bunları misafir etmenin etkileri neler olabilir?' gibi sorulara yanıt aradık. 

Türk Hava Yolları’nın transfer yolcu sayısı arttı. Eskiden 10 kişiden 6’sı ülkemize geliyorsa, 4’ü de transfer yolcusuydu. Şimdi bu tersine döndü. 10 kişiden 6’sı transfer yolcusu, 4’ü İstanbul’a geliyor. Bu transfer yolcusunu nasıl İstanbul’da konaklatabileceğimizi belirlemek durumundayız.

Görüşmelerde genellikle olumlu kanaatler belirtildi. Bunun maliyetini finanse etme konusunda ise sivil kuruluşlar, TÜROB ve kamu kurumları olarak üzerimize düşenlerin neler olduğu konusunda görüşmeler yaptık.

‘1-2 AY İÇİNDE BAŞLAR'

Türk Hava Yolları, zaten Pakistan yolcularıyla böyle bir hazırlık, deneme yapacak. Bunu birkaç ülkeye daha yayıp hiç olmazsa İstanbul’a gelen ve 1-2 gün de olsa gezen turist sayısını artırmak istiyoruz. Türk Hava Yolları bileti satarken bu promosyonu sunacak. Zaten 8 saatten fazla kalırsa turisti alıyor, otele yerleştiriyor. Bu yolculara, ‘Bir gün İstanbul’da kalırsanız oteliniz ve yemeğiniz bedava olacak', 'İsterseniz tur yaptırırız, alışveriş için nereye gitmek isterseniz gidersiniz’ diyecek. Bu insan sadece 1-2 lokantaya girse bile onun bize bırakacağı katkı olacak.

Zaten otellerimiz bu ara taban fiyatlardan yatak satıyor. Onların da bir kısmını Otelciler Birliği fedakarlık yapacak. Bir kısmını esnafımız, bir kısmını Türk Hava Yolları derken ortaklaşa bunu birlikte yapacağız. Hedefimiz 1-2 ay içinde başlatmak. Vizeyle ilgili mevzuat ayağında aşmamamız gereken bir durum var. Bir günlük girişleri sağlayacak günlük vize olacak.” 

Fotoğraf: İstanbul Valiliği resmi internet sitesi
 



Bu Haber 24.02.2017 - 11:24:56 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • ah be ah 24.02.2017 - 02:49

    ilk gunden beri soyledik, transit yolcu turist diye sayilmaz , yeni havaalaninda 150 milyon kisi gelse ne olacak , 100bin kisi bile inmez istanbula , adam binmis hindistanda gidecek new york a , ne isi var istanbulda dursun 1-2 gece...

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.