Thomas Cook'un İngiltere satışları arttı, fiyatlar geriledi

Thomas Cook'un İngiltere satışları arttı, fiyatlar geriledi
2014 - 2015 kış dönemine ait faaliyet güncellemelerini yayınlayan tur operatörü Thomas Cook, kış programının yüzde 95'inin satıldığını belirtti. Yakalanan oranın geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 1 daha yüksek olduğu belirtilen raporda, ancak satış fiyatlarında yüzde 2 oranında düşüş olduğuna dikkat çekildi.


2015 yaz sezonu satışlarında İngiltere'nin geçen yıla kıyasla yüzde 4 yukarıda olduğu belirtilen raporda, 'sadece koltuk' satışlarından dolayı fiyatlarda yüzde 1 oranında düşüş olduğu kaydedildi.

Bir önceki bilançoya kıyasla Thomas Cook'un Avrupa ölçeğindeki toparlanması ise sürüyor. Şu anda Avrupa ölçeğindeki kayıp yüzde 4'e inmiş durumda. Söz konusu düşüşün gerekçesi olarak ise sıkı rekabet koşulları gösteriliyor.

Fiyatlandırmanın geçen yılki seviyelerde olduğu belirtilen raporda, pazar koşullarının ise iyileşmeye devam ettiği kaydedildi.

Raporda öne çıkan diğer detaylar şöyle:

*Kapasite düşürülmesinden dolayı Kuzey Avrupa satışları yüzde 5 oranında azaldı.

*Thomas Cook'un konsept otellerine olan ilgi yüzde 20 oranında arttı. Konsept otellere ilginin en çok arttığı ülkeler İngiltere, Almanya, Hollanda ve Belçika oldu.

*Thomascook.com üzerinden yapılan online satışlarda yüzde 20 artış kaydedildi. Mobil aygıtlarla yapılan rezervasyonlarda ise yüzde 63 artış yaşandı.


Bu Haber 31.03.2015 - 14:36:59 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.