Tatil Budur yeni ortaklık sonrası vites büyüttü: 2016 hedefi 1 milyon yolcu

Tatil Budur yeni ortaklık sonrası vites büyüttü: 2016 hedefi 1 milyon yolcu
İş Girişim Sermayesi, MCI Private Ventures ve 37 Ventures, Türkiye’nin önde gelen online turizm portalı Tatil Budur’un yüzde 80’ine yatırım yaptıktan sonra şirket, online turizmde hedef büyüttü. Genel Müdür Bülent Kuş online turizm sektöründe çok iddialı bir döneme girdiklerini belirterek 2016'da yüzde 40 büyümeyi hedeflediklerini ifade etti. Kuş ayrıca, online satış oranını yüzde 85’e çıkaracaklarını da belirtti.


TurizmGüncel                

‘Herkes için Tatil Budur!’ sloganıyla hizmet veren Tatil Budur, yeni ortaklık yapısı ile online turizmde yurt içinde lider, globalde de güçlü bir oyuncu olmayı hedefliyor.

ORTAKLIK YAPISI NASIL?

İş Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş ile Polonyalı özel sermaye fonu MCI Private Ventures , 37 Ventures Türk turizm sektörünün önde gelen tatil portalı  Tatil Budur’a ortak oldu.

Yeni yapılanmaya göre, Tatil Budur’un yüzde 59,75’si MCI Private Ventures FIZ’e, yüzde 20’si İş Girişim Sermayesi’ne, yüzde 0,25’i Barış Aksoy’a geçerken, mevcut ortaklardan Bülent Kuş’un payı yüzde 20 olarak devam ediyor.

HEDEF 1 MİLYON

Tatil Budur, Türkiye’de online turizm pazarında hedeflerini büyüterek önümüzdeki yıl 1 milyonun üzerinde kişinin tatil hayalini gerçekleştirmeyi planlıyor. 

SON 5 YILDA HER YIL YÜZDE 65 BÜYÜME



Yıllık ziyaretçi sayısı 20 milyonu bulan Tatil Budur’un Genel Müdürü Bülent Kuş, son 5 yılda tatile gönderdikleri kişi sayısında her yıl yaklaşık yüzde 65’lik bir büyüme yakaladıklarını açıkladı.  Bülent Kuş, yeni ortaklık yapısı ile 2016’daki hedeflerini ise şöyle özetledi:

''2015 turizm için zorlu bir sezondu. Ancak biz krizleri fırsata çevirmeyi başardık ve bu yılı yüzde 35'lik bir büyüme oranıyla kapatacağız. 20 milyon ziyaretçi sayımızla en çok ziyaret edilen 3 tatil sitesinden biri olduk. Satışlarımızın yüzde 75'ini online olarak gerçekleştirdik, 730 bin kişinin tatilini planladık. 2016 yılında ise cirosal olarak yüzde 40, pax olarak yüzde 35 oranında büyüyerek, online satış oranımızı da yüzde 85’lere çıkarmayı öngörüyoruz.

HİSSELERİN YÜZDE 80'İ 46 MİLYON LİRAYA DEVREDİLDİ

''Şirketin toplam bedeli 57.5 milyon lira. Hedef Group 2010 yılında bize yatırım yapmıştı. Hisselerini kasım ayında devrettiler. Kendi alanlarına yönelme kararı alarak diğer tüm alanlardan çekildiler. 46 milyon lira devir bedeli karşılığında Tatilbudur'un yüzde 80 payı İş Girişim Sermayesi, 37 Ventures ve MCI Private Ventures FIZ'e devredildi.''

''Sloganımız, ‘Herkes için Tatil Budur!’' diyen Kuş, online turizmde yeniliklerle ön planda olacaklarının altını çizerek 2016 itibariyle online ve mobil turizmde yenilikçi ürünlerle, kişiye özel seyahat planlama hizmetinde fark yaratacaklarını, kullanıcı dostu tasarımlarla hizmet vererek açık ara sektör lideri olacaklarını vurguladı.

ERKEN REZERVASYON YÜZDE 50 İNDİRİM FIRSATIYLA BAŞLADI

2016 erken rezervasyon döneminin, 20 Kasım’da başladığını belirten Bülent Kuş, kampanyanın yüzde 50’ye varan indirim imkanlarıyla devam ettiğini, yurt dışı turlarda 400 euroya varan indirim fırsatları bulunduğunu ifade etti. Kuş, ''Tüm ürünlerde kredi kartına  9 taksit seçeneği ve iptal sigortası ile koşulsuz iade avantajı mevcut.'' dedi.

Türkiye’de 51 ilde hizmet veren acente ağı, 2 bin 500 yurt içi ve 250 bin yurt dışı otel portföyü ile Tatil Budur, ülke genelinde yüzde 96,33 müşteri memnuniyeti ile online turizmde satış sonrası hizmet kalitesiyle de dikkat çekiyor.

YATIRIMCILAR NE DEDİ?



Tatil Budur ile 17’nci yatırımlarına imza attıklarını bildiren İş Girişim Sermayesi Kıdemli Yöneticisi ve Tatil Budur Yönetim Kurulu Başkan Vekili Koray Doğançay, İş Girişim Sermayesi olarak amaçlarının ortak oldukları şirketlerin operasyonel performanslarını yukarı taşımak, rekabetçi duruşlarını güçlendirmek ve piyasa değerlerini artırmak olduğunu vurguladı ve  şunları söyledi:

TURİZME UZUN SÜREDİR İLGİMİZ VARDI

‘’Türk ekonomisinin itici gücü turizme uzun süreden beri ilgimiz vardı. Dünyada turizm seyahat planlama alanında online mecralara yönelim mega bir trend haline geldi ve bunun yansımaları ülkemizde de hissedilmeye başladı.

İnternet kullanımının artması, akıllı telefon ve tablet bilgisayarların yaygınlaşması ile beraber tüketicilerin kendi seyahat programlarını planlamaları artık temel bir ihtiyaç haline geldi. Bu noktada Tatil Budur’un güçlü online satış kanalları ve geniş turizm ürünleri yatırım yapmamızdaki en önemli unsurlardır. Güçlü bir ortaklık yapımız var; yatırımcılar olarak farklı tecrübe, birikim ve katma değerimizle Tatil Budur’u sektörde önemli bir değer haline getirmeye çalışacağız.

‘KURUMSAL MİMARİYİ ONLINE PLATFORMA ÖZGÜ OLARAK DÖNÜŞTÜRMEYE DEVAM EDECEĞİZ’



Konu ile ilgili bir değerlendirme yapan İş Girişim Sermayesi Direktörü Burak Bayhan ise, Tatilbudur.com platformunun toplamda 20 milyondan fazla ziyaret çektiğini belirterek önümüzdeki dönemde ürün portföyünü geliştirerek özellikle mobil uygulamalarla kurumsal mimariyi online platforma özgü olarak dönüştürmeye devam etmeyi hedeflediklerini belirtti.

‘TECRÜBEMİZLE KATKI SAĞLAYACAĞIZ’



Yeni dönem ortaklığı ile ilgili olarak 37 Ventures kurucusu Barış Aksoy da uzun süredir Intel Capital'da değişik yatırımlarda beraber çalıştığı MCI yatırım fonu ile tekrar Tatil Budur yatırımıyla bir araya gelmekten heyecanlı olduğunu belirterek şunları söyledi:

‘’MCI Avrupa'da online sektörlerde faaliyet gösteren birçok şirkete yatırım yapıp ciddi başarılara imza atmış bir girişim fonu. Hem MCI hem de 37 Ventures olarak geleneksel şirketlerin online ve mobil satış kanallarının güçlendirilmesi ve bölgesel büyüme stratejileri çerçevesinde önemli tecrübeye sahibiz. Seyahat alanına uzun süredir girmek istiyorduk. Uzun süre araştırma yaptıktan sonra Tatilbudur.com’u seçtik ve bu konularda Tatilbudur'a büyük katkı sağlayacağımıza inanıyoruz.

Artık her şey online alanında olup bitiyor. Bütün büyüyen ekonomilerde ilk milyar dolarlık yatırımların ya e-ticaret ya da online seyahat sitelerine yapılmış olduğunu görürsünüz. Türkiye de bu yönde ilerliyor. Umarız seyahat alanında bunu Tatilbudur.com başaracak.’’

MİKA TUR

Mika Tur Seyahat Acenteliği ve Turizm A.Ş 1997 yılında Marmaris’te incoming hizmetleri veren bir seyahat acentesi olarak kuruldu. 2007 yılında iç turizme yönelerek Tatil Budur markası ile turizm sektöründe birçok ilklere imza atarak kısa sürede sektörün önemli oyuncularından birisi oldu. 2010 yılında Hedef Grup ile ortaklık anlaşması imzaladı. 2015 Kasım ayında, MCI, İş Girişim ve 37 Ventures ile yeni bir ortaklığa imza atarak gücüne güç kattı.

MCI PRIVATE VENTURES FIZ

1999 yılında başarılı dijital şirketler yaratmak ve geleneksel ekonomilerde faaliyet gösteren şirketlerin dijital yetkinliklerini artırmak amacıyla kurulmuş Polonya merkezli halka açık bir girişim sermayesi fonudur.

Ağırlıklı faaliyet alanı olarak, internet ve dijital sektörlerde faaliyet gösteren şirketlere yatırım yapan MCI, kurulduğu günden bugüne kadar toplam 60 yatırım yapmış ve 30 çıkış gerçekleştirmiştir.

Geçmiş yıllarda Doğu Avrupa ve Rusya merkezli çeşitli turizm şirketlerine yatırımlar yapan MCI 2013 yılında İndeks Bilgisayar yatırımı ile Türkiye pazarına da giriş yapmıştır.

İŞ GİRİŞİM SERMAYESİ

Türkiye’nin önde gelen girişim sermayesi şirketlerinden biri olarak kuruluşundan bu yana Mika Tur ile birlikte 17 şirkette 125,1 milyon ABD Doları yatırımı gerçekleştiren İş Girişim Sermayesi, başarıyla tamamladığı 11 çıkışla 72,5 milyon ABD Doları yatırım karşılığında 166,9 milyon ABD Doları getiri elde etmiş; söz konusu çıkışların ABD Doları bazında ortalama bileşik getiri oranı yüzde 26,46 olmuştur. Çıkış performansıyla ortalamada dünya ve Türkiye standartlarına göre kayda değer oranda yüksek getiri sağlayan İş Girişim Sermayesi, aynı zamanda sektörde en fazla çıkış yapan fon olmuştur.

Mika Tur ile birlikte portföyündeki mevcut şirket sayısı 6’ya ulaşan İş Girişim Sermayesi 2004 yılında şirket paylarının yüzde 37,7’sini Borsa İstanbul’da (o zamanki adıyla İstanbul Menkul Kıymetler Borsası) 57,8 milyon ABD Doları piyasa değeri ile halka arz etmiştir.

İş Girişim sermayesi, büyüme potansiyeli barındıran niş alanlarda, büyüme evresindeki orta büyüklükteki şirketlere ortak olmak suretiyle finansman ve katma değer sağlayan ‘akıllı sermaye’yi temsil etmektedir.

37 VENTURES

Büyüme potansiyeline sahip orta ölçekli şirketlere yatırım konusunda uzmanlaşmış butik bir yatırım  firmasıdır.

TATİL BUDUR'UN YILLARA GÖR PAX SAYISI

2011 yılında 100.000 Pax
2012 yılında 215.000 Pax
2013 yılında 340.000 Pax
2014 yılında 476.000 Pax
2015 yılında 730.000 Pax










Bu Haber 01.12.2015 - 10:26:35 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.