Sultanahmet'te Koreli turistlere 'Çin' saldırısı

Sultanahmet'te Koreli turistlere 'Çin' saldırısı
Çin’in Doğu Türkistan olarak bilinen, Şincan Uygur Özerk Bölgesi'ne dair son günlerde ortaya atılan iddialar sonucu Sultanahmet'te gerçekleştirilen bir protestoda, Koreli turistlere saldırı gerçekleştirildi. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, twitter hesabı üzerinden bir açıklama gerçekleştirerek, ''Tepkiler kesinlikle Çinli misafirlerimize yönelmemeli'' dedi.


TurizmGüncel

Doğu Türkistan halkına ‘destek olmak’ amacıyla bir protesto eylemi düzenleyen grup, Koreli turist grubunu Çinli ‘sanarak’ saldırdı. Bölgede bulunan polisler, turistlerin etrafını sararak yaralanmalarını önledi. Saldırgan gruba ise müdahale edildi.

ÇİN RESTORANINA DA SALDIRI OLMUŞTU

Geçtiğimiz hafta da, İstanbul Tophane’de aynı sebeple bir Çin restoranına saldırı gerçekleştirilmişti. Mekanın camlarının kırılıp, çalışanlar ile restoran sahibinin tartaklandığı saldırı sonrası, restoran sahibinin Türk, aşçının ise Uygur Türkü olduğu ortaya çıkmıştı.

'TEPKİ, ÇİNLİ MİSAFİRLERİMİZE YÖNELMEMELİ'

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, konuya dair twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şunları söyledi:

‘’Doğu Türkistan'daki baskıya tepki gösteren bazı vatandaşlarımızın tepkilerini asla ülkemizde misafirimiz olan Çinli ziyaretçilere yöneltememesi gerekir. Çinli ziyaretçiler bizim misafirimizdir ve ülkemizde misafirperverlik ve saygıyla ağırlanacaklardır. Çin resmi makamlarına gösterilen tepki, asla ve asla Çinli ziyaretçilere dönük bir tacizin mazereti olamaz.''






Bu Haber 04.07.2015 - 19:40:42 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.