Siyasi gündem ısındı, piyasalar karıştı

Siyasi gündem ısındı, piyasalar karıştı
Türkiye siyasetindeki sıcak günler piyasaları da dalgalandırıyor. Önceki gece 2.97’yi aşan dolar kuru Davutoğlu'nun açıklamasının ardından 2.89 liraya indi…


Önceki gece Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu arasındaki toplantı, ardından AKP’nin olağanüstü kongre kararı doları Türkiye piyasaları kapalıyken yurt dışı işlemlerinde 2.9774 liraya kadar çıkarmıştı. Dün sabah ise dolar güne 2.95 liradan başladı. AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Davutoğlu’nun basın toplantısına kadar dolar 2.92 -2.93 lira seviyelerinde işlem gördü. 
 
Hürriyet'ten Şebnem Turhan'ın haberine göre, Borsa İstanbul ise güne yüzde 2.1 düşüşle başladı, Davutoğlu açıklamasından önce de yüzde 1.45 kayıptaydı. Davutoğlu’nun parti içinde kesinlikle çekişmenin olmadığını vurgulamasıyla dolar 2.8967 liraya indi, Borsa İstanbul ise artıya döndü. Türkiye’nin iki yıllık gösterge tahvil faizi de sabah yüzde 9.81’e fırlamıştı. Yine Davutoğlu’nun konuşmasının ardından faiz yüzde 9.70’e indi. 
 
Ancak kapanışa doğru kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’ten gelen ve siyasi belirsizliğin artmasının Türkiye’nin notu için negatif olduğu açıklaması işi değiştirdi. Borsa günü yüzde 0.86 düşüşle 78 bin 698 puandan kapattı. Bankalararası piyasada dolarda son işlemler 2.9310 liradan gerçekleşti. Serbest piyasada ise dolar 2.9140 liradan kapandı.

ALTINDA TARİHİ REKOR

Altının gram fiyatı ise 121.97 lira ile tüm zamanların en yüksek seviyesine yükselirken Cumhuriyet altını 805 liradan satılıyor. 

'YENİ BAŞBAKAN BELİRLENENE KADAR DALGALANMA KAÇINILMAZ'
 
Analistler Davutoğlu’nun sürpriz bir açıklama yapmaması nedeniyle piyasanın biraz durulduğunu dile getirse de yeni başbakan adayı ve kabine belirlenene kadar piyasalarda dalgalanmanın kaçınılmaz olduğunu vurguluyor.



Bu Haber 06.05.2016 - 09:18:09 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.