Rus tur operatörü faaliyetlerini durdurdu

Rus tur operatörü faaliyetlerini durdurdu
Rusya'nın en eski ve en büyük tur operatörlerinden Neva faaliyetlerini durdurduğunu açıkladı.


Turizm Güncel


Neva’nın çeşitli ülkelerde bulunan müşterilerinin ülkelerine dönmesi için sigorta şirketinin devreye girdiği bildirildi. Neva Travel, kendi sitesinde de bu haberi duyurdu.

Sigorta şirketinin lik belirlemelerine göre Neva’nın şu anda yurtdışında 6.500 müşterisi bulunuyor.

NEZİH HACI ALİOĞLU: YÜZDE 20'LİK BİR DARALMA VAR

Neva Travel'in Türkiye'deki işlerini yürüten Neva Travel Turkey'in yöneticisi Nezih Hacıalioğlu, Turizm Güncel'e yaptığı açıklamada bu kararı doğruladı. Firmanın 5 yıl öncesine kadar Rusya'daki ana partnerleri olduğunu ancak daha sonra kendi portföylerini oluşturduklarını belirten Alioğlu, "Biz kendi portföyümüzle yolumuza devam ediyoruz. Şu anda yolcuların yüzde 20'sinde daralma var. Bunun dışında bizim diğer pazarlarımız devam ediyor" dedi.

HERHANGİ BİR SIKINTI YOK


Alioğlu, yaptığı yazılı açıklamada ise şunları bildirdi;

Rusya pazarında tek yetkili tur operatörümüz olarak son 10 yıldır işbirliği içerisinde olduğumuz ve ortak hareket ettiğimiz Neva Rusya bugün itibariyle faaliyetlerini durdurma kararı almıştır.Sigorta şirketi,Antalya Rusya Konsolosluğu ve bizim ortak hareketinmizle halen Antalya'da konaklamakta olan yolcular ile ilgili girişimler başlamış olup; misafirlerin minimum düzeyde etkilenecekleri bir şekilde süreç yönetilmektedir.

Mevcut misafir portföyümüz içerisinde yüzde %20'lik bir paya sahip olan Rusya partnerimizin şu an içinde bulunmuş olduğu durum başta diğer BDT pazarları olmak üzere faaliyette bulunduğumuz Ortadoğu,Balkan,Doğu ve Batı Avrupa pazarlarımızda herhangi bir sıkıntı oluşturmamaktadır.

Bu vesile ile Neva Travel Rusya'dan bağımsız olan Türkiye ofisinin faaliyetlerine devam ettiğini sizler vasıtasıyla değerli kamuoyuna duyuruyoruz."


Bu Haber 16.07.2014 - 14:56:28 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.