Otelde 170 kişi rehin alındı, 27 kişi hayatını kaybetti

Otelde 170 kişi rehin alındı, 27 kişi hayatını kaybetti
Mali'nin başkenti Bamako'nun ünlü otellerinden 190 odalı Radisson Blu Hotel Bamako'ya silahlı ve bombalı saldırı gerçekleştirildi. Güvenlik güçlerinin operasyonu sonucu saldırganların elinde hiçbir rehine kalmazken, yetkililer 27 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.


TurizmGüncel

GÜNCELLEME 19:22:
BM Barış Gücü yetkilileri, otelde bulunan ölü sayısının 27 olduğunu duyurdu. 12 kişinin cesedinin ilk katta, 15 cesedin ise otelin ikinci katında bulunduğu açıklandı. Güvenlik kaynakları, 2 saldırganın öldürüldüğünü bildirdi. Mali İç Güvenlik Bakanlığı sözcüsü, özel operasyon birliklerinin hala otelin üst katlarındaki saldırganları etkisiz hale getirmeye çalıştığını ancak saldırganların elinde hiçbir rehine kalmadığını duyurdu.

Saldırının sorumluluğunu El Kaide bağlantılı Cezayir merkezli El Murabitun adlı örgüt üstlendi. Örgüt, Mali'de geçtiğimiz ağustos ayında bir otele düzenlenen ve dört asker ile beş BM çalışanının öldüğü saldırıyı da üstlenmişti.


GÜNCELLEME 13:04: Mali özel birliklerinin otele operasyon başlattığı ve 20 rehinenin serbest kaldığı bildirildi. Operasyonda Fransa'nın da Mali'ye lojistik ve istihbarat desteği sağladığı kaydedildi. Şu ana kadar 3 rehinenin hayatını kaybettiği bildiriliyor.

AFP'ye göre 2, Reuters'e göre 10 saldırganın Radisson Blu Hotel Bamako'ya saldırı düzenlediği ve 140'ı misafir, 30 tanesi de otel personeli olmak üzere toplam 170 kişiyi rehin aldığı belirtiliyor. Otelin içinden silah sesleri geldiği belirtilirken, rehinelerin durumu ile ilgili endişe artıyor.

Telefonla bilgi veren Tamba Diarra adlı otel çalışanı, saldırganların bombalarla saldırdığını ve kaç kişinin öldüğüne dair bir bilgi sahibi olmadığını açıkladı.

Saldırının, cihatçı bir grup tarafından yapıldığı haberleri geliyor.

Yerel basına dayandırılan haberlere göre, olayda şu ana kadar 9 kişi hayatını kaybetti. Otelin başta Fransızlar ve Belçikalılar olmak üzere batılı misafirler tarafından yoğun şekilde kullanıldığı belirtilirken, rehin alınanlar arasında, Fransız ordusunda ve Air France'da görev yapanların da bulunduğu kaydedildi.

Saldırganların otele diplomatik bir arabayla geldikleri ve direkt olarak otelin 7'nci katına yöneldikleri de gelen bilgiler arasında.





Bu Haber 20.11.2015 - 11:57:47 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.