Osman Ayık: Ülkeler turizm bakanlığı açarken bizim kapatmamız yanlış

Osman Ayık: Ülkeler turizm bakanlığı açarken bizim kapatmamız yanlış
Hükümet, Kanun Hükmünde Kararnameler ile bakanlıkları yeniden yapılandırmaya hazırlanıyor. Bu amaçla hazırlanan bir taslak yakında Cumhurbaşkanı'na sunulacak. Taslağa son şeklini Erdoğan verecek. Konuya ilişkin değerlendirme yapan TÜROFED Başkanı Osman Ayık, turizmin giderek önem kazandığı ve ülkelerin turizm bakanlığı açtığı bir dönemde, Türkiye'nin bakanlığı kapatmasının yanlış olacağını söyledi.


TurizmGüncel

Akdeniz çanağında Türkiye'nin rakibi olan hemen bütün destinasyonların turizm bakanlığı mevcut. Dahası, Bulgaristan ve Hırvatistan gibi yeni gelişen destinasyonlarda da turizm bakanlıkları bulunuyor.



OSMAN AYIK: BAKANLIĞIN KAPATILMASI YANLIŞ OLUR

Konuyla ilgili olarak TurizmGüncel'e konuşan Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Osman Ayık, böyle bir kararın alınmasının yanlış olacağını belirtti. Ayık, ''Dünyadaki gelişmelere baktığımızda, ülkeler turizmin gelişmesini teşvik ediyor, olmayan turizm bakanlığı kuruyor. Turizm bizim için en stratejik sektörlerden bir tanesi. Kapatılması son derce yanlış olur.'' ifadelerini kullandı.

''BAKANLIĞIM ELİ DAHA DA GÜÇLENDİRİLMELİ''

''Türkiye, Kültür ve Turizm Bakanlığını kapatmak istiyorsa gerçekten kritik bir karar alıyordur'' diyen Ayık, ''Şu anda bakanlığı kaldırmanın yerine, bakanlığın elini güçlendirecek birtakım yasal düzenlemeleri yapmak gerekiyor. Eğer bakanlık kapatılırsa, dünyadaki genel eğilimin tersine bir şey yapılıyor demektir.'' dedi.

''SAYIN CUMHURBAŞKANI İMZALAMAMALI''

Osman Ayık, değerlendirmesinin devamında şu noktaların altını çizdi:

Rakip destinasyonumuz İspanya, nüfusunun iki katı turist ağırlıyor. Yunanistan ise neredeyse nüfusunun üç katı ziyaretçi sayısına ulaştı. Bugün beğenmediğimiz Bulgaristan bile nüfusu kadar turiste ev sahipliği yapıyor. Türkiye, sahip olduğu olanaklarla şu anki sayının çok çok üstüne çıkarak 80 milyon turist ağırlayabilir. Sayın Cumhurbaşkanı'nın böyle bir kararı imzalamamsı lazım. Konuyla ilgili olarak sayın Cumhurbaşkanı'na bir mektup yazarak böyle bir kararı imzalamamasını isteyeceğiz''




Bu Haber 25.05.2018 - 10:14:56 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.