'İzmir yurt dışı aktarma merkezi olamaz, önceliğimiz İstanbul'

'İzmir yurt dışı aktarma merkezi olamaz, önceliğimiz İstanbul'
THY Bölge Satış Müdürü Hakan Nalbantlı, Uluslararası Balkan ve Türk İş Dünyası Derneği'nin (BATÜDER) konuğu oldu. Uçuşlarda İzmir'in yurt dışı aktarma merkezi olması taleplerini değerlendiren Nalbantlı, İzmir'in orta vadede 'Yurt dışı aktarma merkezi (HUB) olma ihtimalinin bulunmadığını söyledi. Şu anda uluslararası rekabet gereği İstanbul'u merkeze koyduklarını belirten Nalbantlı, yazın İzmir'den Almanya'nın belli bölgelerine direkt uçtuklarını, yakın zamanda da Cenevre seferlerinin başlayacağının müjdesini verdi.


Uluslararası Balkan ve Türk İş Dünyası Derneği (BATÜDER), THY Bölge Satış Müdürü Hakan Nalbantlı'yı ağırladı. Nalbantlı'nın yaptığı sektörel sunum öncesinde BATÜDER Yönetim Kurulu Başkanı Akın Kazançoğlu, İzmir iş dünyasının direkt uçuş taleplerini gündeme getirdi. Kazançoğlu, "THY Türkiye'nin gurur kaynağı bir şirket. İstanbul önemli bir kavşak noktası durumunda. İzmir'e de önemli bir yatırım yapılarak dünya standartlarında iç hatlar terminali kazandırıldı. Ama kentimizi harekete geçirmek için daha çok sefer lazım. İş hayatının canlanması için direkt uçuşlar çok önemli. Direkt uçuş olmayınca İzmir'e maalesef siz de olsanız gelmezsiniz. Beklentimiz İzmir'e daha çok yardımcı olunması" diye konuştu.

İSTANBUL PAZARINI BİRAZ DAHA DOYURMALIYIZ

Uçuşlarda İzmir'in yurt dışı aktarma merkezi olması taleplerini değerlendiren Nalbantlı, yaz aylarında  İzmir'den Almanya'nın belli bölgelerine direk uçtuklarını, yakın zamanda ise Cenevre seferlerinin başlayacağını söyledi. Nalbantlı, "İzmir'den yurt ışına direk seferler başlatılması talebi mantıklıdır. Ben de bir yolcu olarak böyle olmasını isterim. Global bir hava yoluyuz ve rakiplerimiz var. Dünya oyuncuları arasında bulunmak istiyoruz ve bu amaçla İstanbul pazarını biraz daha doyurmalıyız" diye konuştu.

ALTYAPI LAZIM

THY'nin şu an orta vade hedefinin İstanbul'a desteklemek olduğunu ifade eden Nalbantlı,  "Mevcut 280 civarındaki uçak sayısını 2021'e kadar 436 uçak kapasitesine ulaştırmak istiyoruz. İzmir'den belli noktalara dış hat koyulması olamaz. Bir hattı HUB yapmanız için uçak koymalı, uçuş ve kokpit ekibi tahsis etmeniz lazım. Maalesef İzmir'de buraya uçak koysak bile görev alacak sayıda personel yok. Göndermek bir maliyettir. Sonuçta kar marjı düşünen bir şirketiz. İstanbul'da bile yolcuların yüzde 50'si dış uçuştan geliyor. İzmir kendi populasyonuyla uçakları dolduramıyor.  Olmayacak demiyorum ama bu altyapının oluşması lazım" dedi. (YeniAsır-Fatih Abacıoğlu)


Bu Haber 21.08.2015 - 10:06:06 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.