İş seyahatçileri otellerden neler bekliyor?

İş seyahatçileri otellerden neler bekliyor?
AccorHotels ile GBTA Foundation tarafından yürütülen bir araştırmaya göre, iş seyahatçileri konaklayacakları otelden talepleri oldukça spesifik. Ne istedikleri konusunda oldukça net olan iş seyahatçilerinin en önem verdiği şey, teknoloji.


TurizmGüncel

AccorHotels ile GBTA Foundation tarafından yürütülen bir araştırmaya göre, seyahat süreçlerinden ne istedikleri konusunda oldukça net olan iş seyahatçilerinin en önem verdiği şey, teknoloji.

GBTA Foundation’un Araştırma Müdürü Kate Vasiloff, iş seyahatçileri için en önemli 3 şeyi şu şekilde sıralıyor:

*Havaalanından otele gidişlerinde kullandıkları servislerde teknolojiden sonuna kadar faydalanabilmek

*Konaklama süresince mesaj ya da uygulama ile çalışan ve sorunlara anında müdahale edebilen bir konsiyerj hizmeti sunulması

*Harcama ve faturalandırma işlemlerinin mümkün olduğunca online alanda tutulması

Vasiloff, az miktarda seyahat müdürü ile gerçekleştirilen araştırmanın, tüm popülasyonu yansıtmayacağını, ancak, 1 milyon dolar ile 500 milyon dolar aralığında seyahat portfolyöleri inceleyen katılımcılarla gerçekleştirildiğinden, araştırmanın sonuçlarının otelciler için oldukça faydalı olacağını belirtiyor.

DENGEYİ TUTTURMAK ÖNEMLİ

Vasiloff,  araştırma ile ‘tekerleği yeniden icat etmeye çalışmadıklarını’, yalnızca iş seyahatçileri için sehayati kolaylaştırmak istediklerini belirtiyor. Vasiloff, teknoloji iş seyahatçileri için çok önemli bir kriter olsa da, otelciler açısından dengeyi tutturmanın çok önemli olduğunu ve yeniliklerin konukları geride bırakmayacak dengeli bir hızla yapılması gerektiğini ekliyor.

2014'TE GELİRLERİN YÜZDE 5'İ KADAR IT YATIRIMI YAPILDI
 
Araştırmayı, iş seyahatçilerinin teknoloji kullanımı konusunda veri sahibi olmak için yürüttüklerini belirten AccorHotels Global Satış Departmanı Üst Düzey Yöneticisi Christine Kerr ise, şunları söyledi:

‘’Oteller, IT bütçelerini durmadan geliştiriyorlar, ancak bu konuda kendilerine rehberlik edecek verilere sahip değiller. Seyahat sektöründe önemli bir yer sahibi olan iş seyahatçilerinin teknoloji kullanımı her geçen gün artıyor ve bu pazar incelenmeyi hak ediyor.

2014 yılında, sektörün toplam gelirlerinin yüzde 5’lik kısmı kadar IT yatırımı yapıldı ve bu rakam 2013 yılı yatırımlarının 2 katına çıktığı anlamına geliyor. Otellerin 3’te 2’sinin IT yatırımlarına karar verebilecek bir teknoloji geliştirme ekibi yok.''

İşte iş seyahatçilerinin tüm seyahat süreci boyunca odaklandıkları şeyler:

YOLCULUK ÖNCESİ

İş seyahatçileri, kendi ihtiyaçlarının eğlence seyahatçilerinden farklı olduğunun anlaşılmasını bekler.

Havalimanına iniş yaptıklarında cep telefonlarına gelecek konum bilgisi, trafik yönlendirmeleri, gerçekten işlerine yarayacak seyahat önerileri gibi ufak ve kendilerini eğlence seyahatçilerinden ayıran uygulamaları önemserler. Otel rezervasyon bilgilerinin elektronik takvimlerine eklenebiliyor olması da bu küçük uygulamalardan olabilir.
   
OTELE VARIŞ

İş seyahatçileri, havalimanına iniş yaptıkları anda, cep telefonu uygulamaları üzerinden servis imkanlarını ve varış saatlerini görmek isterler. Taksiye atlayıp atlamayacaklarına ya da maillerini kontrol edecek zamanları olup olmadığına bu şekilde karar verebilmeleri önemlidir.

CHECK-IN

Her işlerini internet ya da telefon üzerinden halledebilen iş seyahatçileri, zaten online check-in yaptıkları otellerde bir de resepsiyon işlmeleri ile uğraşmak istemezler. Oda anahtarlarını almak için en azından diğer seyahatçilerden ayrı bir banko kullanmak, isteklerinin başında yer alıyor.

KONAKLAMA

Odalarına yerleşen iş seyahatçileri, karmaşadan mümkün olduğunca uzak durmak isterler. İşte otelde konakladıkları sure içerisinde iş seyahatçilerinin istekleri:

*Elektronik aletlerini kullanmak ya da şarj edebilmek için odalarındaki eşyaların yerlerini değiştirmek zorunda kalmamak

*Odaya dair sorunlarını iletebilecekleri mesaj ya da uygulama sistemi ve sorun çözüldüğünde yine mesaj yoluyla  geri bildirim alabilme

*Güvenli ve digital baskı ve internet kullanımı imkanları

*Daha doğa dostu değişiklikler

*Oda içerisindeki televizyona kişisel bilgisayar ya da diğer cihazları ile bağlanabilme imkanı
 
ÇIKIŞ VE ÖDEME

İş seyahatçileri için, seyahatlerini kusursuz yapan şeyler sorunsuz bir çıkış gerçekleştirmek. Listelerinde yer alan maddeler şu şekilde:

*Mesajla çıkış yapma servisi

*Harcamalarını raporlamalarını kolaylaştıracak, mümkünse online raporlama sistemlerine entegre çözümler

*Toplam ücretlendirme ve tek tek servisler ve ürünler için belirlenmiş ücretlendirmelerin detaylı olarak gösterildiği, yine online versiyonu bulunan fatura
 




Bu Haber 30.07.2015 - 10:59:37 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.