Fransa'da online acentelere karşı otelleri özgürleştiren tasarı yasalaştı

Fransa'da online acentelere karşı otelleri özgürleştiren tasarı yasalaştı
Fransa Ulusal Meclisi’nin 16 Haziran'da kabul ettiği, otelcilerle online acenteler arasındaki ilişkileri yeniden belirleyen tasarının hayata geçmesi için yapılan oylama, otelcilerden yana sonuçlandı. Bu tasarı ile, online seyahat acenteleri artık otelciler üzerinde ‘en düşük fiyat baskısı’ kuramayacak. Otelciler, online ve offline satış kanalları üzerinden daha düşük fiyat verebilecekler.


TurizmGüncel

Fransız Ekonomi Bakanı Emmanuel Macron tarafından hazırlanan ve bu nedenle ismi Macron Tasarısı olan kanun teklifi, onaylandı. Kabul edilen tasarı ile online acenteler oteller üzerinde 'en düşük fiyat' baskısı kuramayacak ve otelciler, fiyatlandırma konusunda daha özgür hareket ederek kendi web siteleri dahil başka kanallarda daha düşük fiyat verebilecekler.

'FRANSIZ OTELCİLİK ENDÜSTRİSİ İÇİN BİR DEVRİM'

Avrupa’nın en büyük çatı örgütü olan Otel, Restoran ve Kafeler Birliği (HOTREC) üyesi Fransız  Konaklama ve Ticaret Birliği UMIH’in Başkanı Roland Heguy, kararı Fransız otel endüstrisi ve müşteriler için bir ‘devrim’ olarak niteledi. Heguy, şunları söyledi:

‘’ Rekabet Kurulu’nun 21 Nisan’daki kararından sonra Ulusal Meclis’in bu oylaması, otelciler ve online seyahat acenteleri arasında yeniden kurulacak, müşteri memnuniyeti odaklı ve güvene dayanan bir ilişkinin temeli olacak.’’

'AVRUPA'NIN TAMAMI İÇİN BİR DÖNÜM NOKTASI'

HOTREC’in bir diğer Fransız üyesi GNI Başkanı Didier Chenet ise, Fransız Ulusal Meclisi’nin aldığı kararı alkışlıyoruz. Bu karar, bu paritelerin uygulanabilirliğine dair tartışmalarda hem Fransa hem de Avrupa’nın tamamı için dönüm noktasıdır.’’ şeklinde konuştu.

'UYGULAMANIN BAŞKA YERLERDE DE YASALAŞMASININ ÖNÜ AÇILDI'

HOTREC Başkanı Susanne Kraus Winkler ise, ‘’Avrupa otel endüstrisi, Fransa’nın bu kararını otellerin özgürlüğü açısından bir dönüm noktası olarak değerlendiriyor. Geçtiğimiz günlerde Almanya’da alınan mahkeme kararının ardından, Fransa’nın bu kararı, uygulamanın başka yerlerde de yasalaşması için bir yol açılması anlamına geliyor.’’ dedi.

Bu karar, Alman Rekabet Kurulu’nun kararı ve Almanya’da çıkan mahkeme kararı ile birlikte değerlendirildiğinde, Booking.com ve Expedia’nın, 21 Nisan’da alınan kararı tüm Avrupa’da uygulayacaklarına dönük açıklamalarını da önemsizleştiriyor.  Susanne Kraus Winkler, ‘’Avrupa otelcilik sektörü, bu kararın tüm Avrupa’ya yayılacağını ve otellerin girişimciliğinin önünün bu şekilde açılmasının, Fransa ve Almanya ile sınırlı kalmayacağını umuyor.’’ diye ekledi.




Bu Haber 30.07.2015 - 14:47:45 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.