Expedia CEO’sundan dev otel zincirlerine uyarı: Bizimle iyi geçinin

Expedia CEO’sundan dev otel zincirlerine uyarı: Bizimle iyi geçinin
Dev otel zincirlerinin online satış kanallarını aradan çıkarıp kendi internet siteleri üzerinden rezervasyon almaya yoğunlaşmları, online seyahat acentelerini endişelendiriyor. Expadia CEO’su Dara Khosrowshahi, otel zincileri ile yaşanan problemleri aşmak için yeni esnek iş modelleri geliştirmeye açık olduklarını açıkladı. Ancak Khosrowshahi, otelleri uyarmaktan da geri kalmadı…


TurizmGüncel

Online satış kanalı Expedia; Hilton, Marriott ve Hyatt gibi küresel otelcilik sektörünün liderlerinin OTA’lara komisyon vermekten kurtulmak ve markalarını öne çıkarmak amacıyla attığı direkt rezervasyon adımlarının önüne geçmeye çalışıyor. Şirket, otellerin bu hamlesi karşısında iş birliğini geliştirmek için kullanıcıları Expedia üzerinden direkt otellerin internet sitesine yönlendirmek ve otel zincirlerinin sakadat programlarına katılmalarını teşvik etmek gibi iş modelleri üzerinde çalışıyor. 
 
Ancak Expedia otellere iş birliğini güçlendirme çağrısı yapmakla yetinmiyor: Konuya dair bir açıklama yapan Expedia CEO’su Dara Khosrowshahi, ‘kendileri ile iyi geçinen’ otel zincirleri ile çok iyi iş birlikleri kurabileceklerini, bunu tercih etmeyip girdikleri yolda devam edenlerin ise Expedia sitelerindeki paylarını ve kitlerini kaybetme riskini göze almaları gerektiğini söyledi. 
 
BÜYÜK MEYDAN OKUMA

Khosrowshahi’nin bahsettiği üç küresel otel zinciri, ciddi şekilde online satış kanallarına meydan okuyor ve bunda da oldukça kararlılar. Konaklama sektöründe online kanalların dominant yapısını kırmak için harekete geçen zincirler, ilk adımı atarak sadakat programlarına üye olan müşterilerine en düşük fiyatın yüzde 2-10 altında indirimli oda satmaya başladılar. Zincirler sadece yerine ve oteline göre yüzde 15-30 arasında değişen komisyonlara ayak diremiyor, aynı zamanda büyük hacimlere ulaşmış pahalı markalarının online satış kanallarının fiyat odaklı yaklaşımına yem olmasını istemiyorlar.
 
‘’AKLINI KULLANAN OTELLER UZUN VADEDE KAZANÇLI ÇIKACAK’’
 
Expedia’nın üzerinde çalıştığı yeni iş birliği modellerine dair bilgiler veren Khosrowshahi, TripAdvisor ve şirket bünyesinde faaliyet yürüten Trivago gibi metasearch sitelerinin kullanıcılarını yıllardır otellerin sitesine yönlendirdiğini ve bu uygulamanın genişletilebileceğini ifade etti. Khosrowshahi, detay vermese de şirketin bu amaçla başka çalışmalar da yürüttüğünü kaydetti.
 
Otel zincirlerinin direkt rezervasyon hamlesinin henüz Expedia üzerinde negatif bir etkisi olmadığını belirten Khosrowshahi, diğer otel zincirlerinin ve bağımsız otellerin payının ise yükseldiğini söyledi. Pazardaki her oyuncunun kendi kararını vereceğini belirten Khosrowshahi, ‘’Aklını kullanan oteller uzun vadede kazançlı çıkacak’’ şeklinde konuştu.
 



Bu Haber 29.04.2016 - 14:27:21 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.